Adalet Bakanlığı emanet hesap sistemi

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni noter ödeme sistemi ve emanet hesap ile alıcının ve satıcının mağdur olmasının önüne geçilecek. Yeni sistem nedir inceleyelim…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Noterlik işlemleri için yeni dönem başlıyor. Yüklü miktarda para taşımada ve alış satışlarda yaşanabilecek sıkıntıları ortadan kaldıracak yeni bir sistemi Adalet Bakanı tarafından tanıtıldı.

Paranızın çalınması ve kaybolması gibi durumlarla karşılaşılmaması adına yeni bir sistem çalışması yapılıyordu. Çalışmalar tamamlandı ve yeni sistem noter işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak.

Yeni sistemde birde noter ücretleri kredi kartıyla ödenebilecek. İkinci el alım satımlarında çok daha güvenli sonuçlar elde edileceği bekleniyor.

Noter emanet hesap sistemi

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yapılan ev, iş yeri ve otomabil satışlarında mağduriyetin azemi seviye indirecek yeni bir sistem. Satış gerçekleşmeden para satışının hesabına geçmiyecek. Satışta yaşanan olumsuzluklarda güvenli hesaba aktarılmış para anında alıcının hesabuna iade edilecek. Bu yöntemle dolandırıcılık ve uyuşmazlıkların giderilmesi için önemli bir adım atılmış olacak. Yanında birde güvenli ödeme özelliği bulunuyor. 

Tüm işlemlerde alıcıya ve satıcıya bilgilendirme gidecek. Hem mail hem de sms ile yapılacak bilgilendirmelerde işlemlerin aşamlarında sürekli bilgi aktarılacak.

 Adalet Bakanlığı emanet hesap sistemi

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak