Avast Hack Check nedir ne işe yarar nasıl kullanılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Avast' ın ücretsiz önemli hizmetlerinde biri olan Hack Check nedir nasıl kullanılır ve çalınan şifreleri görme mümkün müdür sorularınıza yanıt olarak hazırladık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Chrome’ da sağ üste Hack Check etkin kısayolunu gördünüz mü? Virüs programını kurduktan sonra Chrome’ un üst köşesinde çıktı. Bu haber çıkan simgenin detaylarını paylaşmak için hazırlandı.

İnternette kullandığımız şifrelerin ne kadar güvende olduğunu biliyor musunuz? Her yerde sık kullandığımız şifrelerin daha sonra servis edilmeyeceğini veya çalınmayacağından emin olamayız. Şifrem çalındı diyen çoğu kullanıcının bu parolaları her yerde kullanmasından kaynaklı olduğu anlaşılıyor.

Her cihazdan şifre girişi yapmayınız!

Şifrelerin kullanıldığı platformlara bazen sızılarak tüm kullanıcıları veya bazı kullanıcıların şifrelerine ulaşılabiliyor. Bazıları önemli parolalarını her yerde kullanabiliyor. Bu yazıda Avast Hack Check nedir ve Hack Check ne işe yarar inceleyeceğiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Avast Hack Check nedir?

Hack Check, Mail adresi üzerinden yapacağınız bir sorgulama ile “Dark web” yani karanlık ağ’ a düşen çalınan şifreleri listeleyen Avast firmasının ücretsiz bir hizmeti.

Sizin için bu hizmetin detaylarını inceledik. Burada girilen mail adresini analiz ederek kullanılan web sitelerin hangisinde giriş şifrelerinin çalındığını gösteriyor. 

Örnek vermek istersek şöyle;

  • A forumda bu maille hesap açmışsınız 
  • İlgili forumda bu şifre hacklenmiş
  • Daha sonra tespit edilen şifre farklı alanlarda yani “Dark web” üzerinde açığa çıkarılmış.

Esasında öylesine girdiğimiz formlarda kullandığımız şifreler sıradan ve 12345 gibi olduğundan kırılması normal. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Avast Hack Check nasıl kullanılır?

Web sitelerinde kırılan şifreleri görmek için şifrelenerek alındı uyarısıyla karşılaşacaksınız. Bu işlemlerde size kırılan şifreyi göstermek yerine nerede kırıldığını gösteriyor. www.andronova.net

  1. Sorgulamayı avast.com/hackcheck giriyorsunuz.
  2. E-posta alanına mail adresinizi yazınız.
  3. Şimdi kontrol et butonuna tıklayın.
  4. Sorun varsa “Şifreleriniz sızdırıldı” uyarısı çıkar.
  5. Girilen mail’ e gelen e-postaya tıklayın. 
  6. Görseller görünmüyorsa View in browser tıklayın.
  7. Sızan şifreler raporunuz başlığı altındakileri inceleyiniz.
  8. En alta indiğinizde detayları göster butonuna dokunun.

kırılan şifreleri görmek

Avast Hack Check nedir ne işe yarar nasıl kullanılırAvast Hack Check ne işe yarar Avast Hack Check nasıl kullanılırAvast Hack Check ne demekçalınan şifreleri görmeçalınan şifrelere bakma


Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2020, 22:15

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.