Bilgisayar ağınızdan gelen sıra dışı bir trafik algıladı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google ve Facebook "sistemimiz bilgisayar ağınızdan gelen sıra dışı bir trafik algıladı. Sayfaya gelen isteği gönderen kişinin bir robot değil yani gerçekten siz olduğunuzu denetlemek içindir" nedir ne demek?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cep telefondan ya da Windows bir bilgisayardan Facebook’ a girerken “sistemimiz bilgisayar ağınızdan gelen sıra dışı bir trafik algıladı” hatasıyla karşılaştıysanız ve ne yaptıysanız yine aynı hatayla karşılaştıysanız bir ihtimal aşağıdaki öneriler işinizi çözecek. Sıradışı trafik algıladı ne demek?

Bu hatayla genelde Google’ de karşılaşırız. Sık sık arama yapıldığında, VPN kullanıldığında, virüs bulaştığında, ip’ de sorun yaşandığında, modemle ilgil sorun olduğunda veya saldırı alındığında ortaya çıkabiliyor. Facebook’ ta ise güvenlik ihlali ve sisteme bulaşan virüs kaynaklı sebepten ortaya çıkabiliyor. 

“Google bilgisayar ağınızdan gelen sıra dışı trafik algılandı” hatası içn Google’ nin önerisi aşağıda. Bir her iki yerde de görülen bu hata için bilgisayarın tarih ayarlarının kontrol edilmesini öneririz. Bu çeşitli hatalara neden olabiliyor.

Ağınızdan sıra dışı trafik algıladı hatası

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • PC’ nin tarih ayarlarını kontrol ediniz.
  • Başka bir ağdan internette bağlanıp deneyiniz. Telefon internetini de paylaştırabilirsiniz.
  • VPN kullanıyorsanız devre dışı bırakınız.
  • Bilinmeyen bir DNS adresi tercih ediyorsanız otomatik ayarlara çekiniz.
  • Modem kapatıp açıp deneyiniz. Eğer saldırı aldıysanız yine modemin kapatılıp açılması gerekiyor. Modem kapatılıp açıldığı zaman yeni bir ip adresi alır.
  • Başka tarayıcılardan deneyiniz.
  • Online virüs taramasından yararlanınız.

Bilgisayar ağınızdan gelen sıra dışı bir trafik algıladı

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.