DLNA nedir ne işe yarar?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

DLNA ne işe yarar diyenler cihazları birbirine bağlamak için kullanılan özel bir yazılım. İlk 2003 yolunda kullanıma açıldı. Yazılımı özellikle firmalar tercih etmekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

DLNA ne demek? DLNA sertifikası olan cihazlar özel yazılımlar sayesinde birbirleri ile bağlantı kurabilir. Bu sayede birbiri ile bağlantı kuran cihazlar kendi içlerinde resim, video ve müzik gibi paylaşımlar yapabilir. Bu yazılım aracılığı ile paylaşımlar hızlı ve güvenli bir şekilde yapılır. Bu yazılımını çok sayıda farklı markanın cihazlarında görmek mümkündür.

DLNA nedir?

Dlna bir yazılım türüdür. Bu yazılım ile farklı ya da aynı markaları telefon, bilgisayar, televizyon gibi cihazlar birbiri ile iletişim kurabilir. Bu teknoloji ilk olarak 2003 yılında kullanılmaya başlanmıştır. Cihaz bağlantıları için kullanılan bu yazılım pek çok firma tarafından kullanılıyor. Firmalar bu yazılımı kullanarak hem insanların işlemlerini kolaylaştırıyor hem de kendi cihazlarını geliştiriyor.

DLNA nedir ne işe yarar?

DLNA yazılımının kullanım alanları

DLNA yazılımı sayesinde televizyon üzerinden dvd ya da cd oynatıcısına ihtiyaç olmadan film izlenebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

DLNA teknolojisini kullanılarak film kablosuz ağ üzerinden televizyona yansıtılabilir. Yine bu yazılım ile cep telefonunda bulunan resim, müzik ve video gibi dosyalar televizyon üzerinden kablosuz ağ kullanılarak görüntülenebilir. Bu sistem ile video kamerasından çekilen görüntüler bilgisayara gönderilebilir ve internet üzerinden paylaşılabilir.

DLNA yazılımı bulunan fotoğraf makinelerinden çekilen fotoğraflar yazıcıya aktarılarak bastırılabilir. Dlna yazılımı ile televizyondan izlenen bir maç cep telefonuna ya da tablet bilgisayara aktarılabilir. Ayrıca yazılım bu alanlar dışında pek çok alan içinde kullanılabilir.


Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 18:16

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir