EBA Asistan nedir nerede yer alıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

MEB' in EBA Asistan uygulaması hizmete alındı. Merak edilen soruların yanıtlanması ve kullanımla alakalı bilgilerin yer aldığı cevap sistemin denediniz mi?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Z. Selçuk’ un yaptığı açıklamaya baktığımızda herhangi bir sıkıntı çıkmazsa 21 Eylül gibi okullar açılacak. Uzaktan eğitim ise bu ayın 31 gibi başlanacak.

EBA Asistan, MEB tarafından hazırlanmış ve yayınlanmış belgelerin yer aldığı yapay zekaya sahip sistemin adı. Yer alan bilgiler belli başlı konu başlıklarından oluşmakta ve en çok gelen sorulara göre şekillenmekte. EBA Asistanı kullanmak için meb veya ebe.gov.tr adresini ziyaret etmeniz yeterli.

EBA Asistan hizmeti hayata girdi ve genel başlıklı bazı konular için otomatik yanıt sistemiyle hem iş yükünü hem öğrencilerin / velilerin merak ettiği konular için yanıtlayıcı bir sistrm olmuş. En çok sorulan soruların öğrenilmesi mantığıyla ilerleyen yapay zekaya sahip sistemin daha geniş sorulara cevap vermesi bekleniyor.

Bu salgın zamanlarında dijital eğitime ayak uydurmak adına önemli çalışmalar yapılacağı bekleniyor. Bir açıklamada belki 5 veya 10 yılda yapılacak atılımlar önümüzdeki 10 ay içerisinde yapılma kararı alındı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Asistan üzerinden alabileceğiniz yardım konuları:

  • Haftalık yayın akışı ve progamlar.
  • Hesapla ilgili işlemler veya şifre alma gibi konular.
  • Hangi saatlerde EBA kullanılabilir.
  • Canlı sınıf uygulamasıyla ilgili bilgiler.
  • Yayın için uydu ayarları.
  • Genel müfredat detayları.
  • Uzaktan eğitim ve duyurular.

Gibi geniş bir veriye sahip. 

EBA Asistan nedir nerede yer alıyor


Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2020, 22:01

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.