Facebook Messenger Rooms nedir nasıl kullanılır

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Facebook şirketinden önemli bir yenilik kısa süre içerisinde aramızda olacak. Zoom benzeri olan bir uygulama Facebook Messenger Rooms nedir ve nasıl kullanılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sosyal medya devi Facebook’ tan önemli bir uygulama çıkmaya hazırlanıyor. Zoom’ un gündeme gelmediyle şirketin buna benzer bir hizmeti kullanıcılarına sunmayı düşünüyor. Söylentilere göre gelecek 1-2 hafta içinde görüntüleneceği bekleniyor. Çıkarılacak hizmetin adı “Facebook Messenger Rooms” uygulaması.

Virüsle birlikte hayatımıza iyice yerleşen uzaktan eğitim ve toplu görüntülü görüşmeler çok daha popüler oldu. Evden çıkamayan veya birbirlerini seyrek gören kalabalık aileler için önemli bir yenilik olacağı beklenen uygulamanının aynı anda 50 kişi ile görüntülü görüşme özelliğine sahip. Hali hazırda 100 kişilik olan yazılımlarda var ama stabil çalışması açısından önem arz etmekte.

Video konferans uygulamaları içerisinde şuara çok sık kullanılan çok sayıda uygulama bulunuyor. Eskiden belli başlı bazı ülkelerde tercih edilenler şimdilerde dünya genelinde tercih ediliyor. Deneyip başka programa geçenlerde oluyor.

Facebook Messenger Rooms uygulaması

Messenger Rooms uygulaması, normal zamanlarda tutulur mu tutulmaz mı diye çok tartışma konusu olurdu. Ama bu virüs artık bilinmeyen ülkelerde dahi çoğu yazılımın bilinmesini sağladığından dolayı en az popüler olan dahi kullanıcı sayısını ciddi şekilde arttırdı. Yani şu an için tutulur mu derdinin olmadığını söyleyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çoğu bu alanda uygulamaya rakip olma amaçlı çıkarılacak hizmetin henüz detayları tam bilinmemekte. Ama farklı yanlarının olması gerektiğini düşünüyoruz. Basma kalıp aynı hizmetlerin kopyalanması pekte ilgi çekmeyebiliyor.

Bir zamanlar WhatsApp’ ın çok fazl kullanıcıyla görüşmeyi sağlayacağı duyurulmuştu. Ama zamanla bu da yalan oldu dedirten gelişmelerle karşılaştık. Bunun şu an için olmama nedeni aşırı bir kullanıcı sayısının olması. Yeni gelişmelere göre görüntülü arama 8 kişiye çıkarılacağı yönünde.

Benzer çok sayıda yazılımın kat ve kat sayıda kullanıcı ile aynı anda görüşme sunuluyor. Lakin bunların kullanıcı sayısının çok az olduğu bir gerçek. En azından WhatsApp’ a göre küçük bir oran diyebiliriz.

Yenilik için “Haber Akışı”, Etkinlik ve Gruplar aracılığı ile oda başlatma ve bazı uygulamalarda yollar eklenebilir. Örnek WhatsApp veya Instagram Direct üzerinden paylaşım yapılabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Zoom ile benzer yanlarının olacağı belirtiliyor. Son kullanıcı olarak güvenlik testlerinin olumlu sonuçlandığı ve yakında yavaş yavaş ülkelere göre açıması planlanan servisin bilinen detayları aşağıda yer alıyor. 

Messenger Rooms kullanımı:

  1. Uygulamaya girin ve sohbetler sayfasına gidin.
  2. Şimdi yeni bir oda oluştur düğmesine tıklayın.
  3. Daha sonra, odanın aktivitesini, kimin bulabileceği gibi gizlilik ayarlarını ve gerekirse daha sonra başlaması için bir zaman dilimi özelliklerini ayarlayabilirsiniz.
  4. Bu özellikler ayarlandıktan sonra, kimlerin katılabileceğini tıklamak için davet et sayfasına gitmeniz gerekir.
  5. Davet et sayfasından istediğiniz kişileri davet ederek, oda sohbeti gerçekleştirebilirsiniz.
  6. Bir oda sohbeti yaptıktan sonra, sohbetler sayfanıza kaydedilecek ve aynı kişileri tekrar kolayca bir arada bulabileceksiniz.

Söylentiye göre Messenger Rooms hesabı açmak veya Facebook hesabı olması gerekmiyor diye bir bilgi yer alıyor. Lakin tek tek kişileri davet etnej yerine Facebook hesabıyla toplu arkadaşlarınızı ekleyebiliyor ve toplu davet gönderebiliyorsunuz.

  • Düz bir arka plan kullanmak istemeyenler için seçim hakkı.
  • Videoya renkli filtre eklemek için 14 kamera filtresi.
  • Zaman sınırlaması olmadan sohbet yapma.
  • 50 Kişiyle görüntülü görüşme.

Ailenizle ve arkadaşlarınız ile toplu halde görüşmek için özel bir oda oluşturma imkanı sunuluyor. Oda oluşturuyorsunuz ve sonrasında video görüşmesine katılım daveti gönderiyorsunuz.

Oda daveti aldığınızda, ister telefonla ve isterseniz bilgisayardan bu daveti kabul edebiliyorsunuz. Görüşme için gereksinimler de bir şey indirmeniz gerekmediği söyleniyor. Uygulamanın olması yeterli ve AR efekleri, 360 arka plan gibi önemli yenilikler bulunuyor. 

Facebook Messenger Rooms indirme işlemi için bazı ülkelerin mağazalarında hemen yayınlanmayabilir. Örnek önce iOS yani iPhone için yayınlandı ve kısa süre sonra Android cihazlara da geliyor. Kullanımla alakalı Xiaomi, Samsung veya Huawei gibi telefonlar hakkında kullanıma göre sorunları daha sonra ele alacağız.

Facebook Messenger Rooms nedir nasıl kullanılırFacebook Messenger Rooms indirme


Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2020, 12:59

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.