FPS nedir kaç olmalıdır?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

FPS ne demek ve değeri kaç olmalı sorusuna yanıt olarak genel olan bir bilgilendirmemiz olacak. Oyunlarda sık duyulan bu terim nedir ve nasıl kullanılır inceleyelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

FPS nedir sorusunun cevabı oyun dünyasında kullanılan bir terim olduğudur. Açılımı Frame Per Second olarak bilinir. Bu açılımın anlamı ise saniyelik görüntü sayısıdır. Birçok oyunda görsellik ve performans en önemli özellikler arasındadır. Bu yüzden bu terimin bilinmesi kullanıcılar açısından çok önemlidir. Peki FPS arttıma yöntemi var mıdır?

FPS arttırma, çoğunlukla bilgisayar oyunlarında merak edilen sorulardan biridir. Bazı sistemlerde “Ani FPS” düşmesi sorunu çok önem arz edebiliyor.

FPS ne için kullanılır?

Bu terimin anlamı ekrana aktarılan karedir. Bilgisayar oyunlarında kullanıcılar için büyük önem arz eden özellikler ses, görüntü ve hızdır. Ses, bilgisayara ait ses sistemine bağlıdır. Görüntü ve hız ise bilgisayarlara ait ana donanım birimlerine bağlı olan özelliklerdir. Bilgisayarın işte bu işlemci, ram ve ekran kartı performansını da FPS birimi ölçer.

Oyunlarda FPS değeri kaç olmalıdır?

FPS değerleri bilgisayarın performansına göre değişik değerlere sahiptir. FPS değeri en az 25 olmalıdır. FPS değeri, 25 olduğunda oyunları çok rahat ve kolay bir biçimde oynayabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Fakat oyunlarda her zaman istenen FPS değeri genel anlamda 30 olmalıdır. Uzmanlara göre; insan görsel sistemi, algılayabildiği durumlarda, saniyede 10 ile 12 arasındaki görüntüyü işleyebilme özelliğine sahiptir.

Sinemada izlenen filmlerde bu oran 24 FPS değerinde olur. Sonuç olarak bir oyunda da 50-60 FPS değeri görsel açıdan çok da önemli sayılmaz.

Fakat alınan değer yüksek bir oranda olursa performans yönünden o derece keyifli izlenimler ortaya çıkmış olur. Bu yüzden FPS değerlerinin yüksek bir değerde olması gerekir.

FPS nedir kaç olmalıdır?

FPS arttırımı programı ve sabitleme

FPS sabitleme işlemi için program denenebilir. Bunun için aşağıda öneri iki program belki işinizi görebilir.

  • Ekran kartı için grafik sürücüsünü güncelleyin
  • Donanımı overclock yapın
  • Oyun video ayarlarını değiştirme iş görebilir

“Ani FPS” düşmesine karşı tedbir için alınacak en önemli seçenek sabitleme olacaktır. Bu işlem her bilgisayarda, oyunda ve ekran donanımına göre farklılık gösterebiliyor. Bazı oyunda FPS 40 veya 60 olabiliyor.

  1. Razer Game Booster
  2. AMD Evolved


Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2020, 20:42

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir