Gemius nedir virüs mü zararlı mı?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Gemius IAB nedir? Türkiye internet ölçüm araştırmasının yapıldığı bir şirket olarak göze çarpıyor. Bir araştırma anketine katılıp hediye kazanma vadediyor. Migros ve Morhipo gibi…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternette dolaşırken Gemius adlı bir siteyle karşılaşanlardan biri misiniz? Gasurvey.gemius.com üzerinden sundukları araştırma ile hediye çekilişi kazanma fırsatı şeklinde sunulan anketlerle ve veri toplama gibi bilgi mesajıyla karşımıza çıkan bu kuruluş ne işe yarıyor? 

Gemius, bazen internette karşımıza çıkan internet istatistiği ve anket hizmeti vermekte. Her hangi bir şirketin çevrimiçi ne kadar etkili olduğunun analizini yapan bu kuruluşun internet araştırmalarında ön planda olduğunu belirtelim. Gerçekte internet kullananların sayısını ölçme işlemi de yapmakta.

Şirketle daha çok anket ve reklam pazarlama aracı olarak denk geliyoruz. Ama en dikkat çekeni kullanıcı verilerinde çerezleri silmeden tutun, tarayıcı değişikliği ve bilgisayarda çoklu kullanıcı gibi verileri görebilmekte.

Gemius, internet kullanıcıların yaşını, cinsiyetini, ikamet ettiği yeri ve sosyal etkinliklerini ölçme için analizler yaptığını belirtelim. Dahası…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Kullanıcının bir sayfada ne kadar süre aktif kaldığını
  • Sayfaların görüntüleme sürelerini
  • Şirket sayfası ve kullanıcı arasında karşılaştırma
  • Kullanıcıların sosya demofrafik profilini araştırma
  • Çevrimiçi pazarlama
  • Araştırma verilerini anlaşmalı reklam ajanslarıyla paylaşma

Gemius nedir virüs mü zararlı mı?

Şirket dünya çapında hizmet vermekte ve Türkiye Gemius iletişim için telefon numarası 212 286 50 18′ den akşam 18:30′ a kadar ulaşabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019, 13:21

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir