Google canlı çeviri nedir nasıl kullanılır

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google canlı çeviri nedir ve nasıl kullanılır? Canlı çeviri, Google çeviri uygulaması değil. Bu farklı bir durum farklı dillerle karşılıklı konuşmayı sağlıyor. İngilizce' yi sesli Türkçe' ye çevirme gibi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google canlı çeviri, Google tarafından geliştirilen anlık canlı çeviri servisinin adı. Daha önce Google Pixel telefon modelleriyle ve Pixel Buds kulaklıklarıyla çalışan servis son güncellemeyle artık Google Asistan’ ın destekleyen kulaklıklarda ve destekli Android telefonlarda kullanıma açıldı.

Google canlı çeviri, farklı dillerle konuşanlar için geliştirilmiş bir servis. Örnek iki kişi farklı bir dilde konuşuyor. Biri Türkçe diğeri İngilizce olarak konuşmakta. İşte burada Google canlı çeviri devreye girerek iki kişinin bir birini anlaması sağlanıyor.

Google şu an git gide cihaz desteğini ilerletiyor. Türkiye’ de bu özellikten yararlanmak için yüksek fiyatlar ödenmesi gerekiyor. Bakalım zaman ilerledikçe normal fiyatlara düşmesi bekleniyor.

Uyarı olarak henüz Türkiye’ de resmi şekilde satılmayan bu ürünlere aracı yerlerden tedarik edilebiliyor. Daha önce satılan bu cihazlar Türkiye’ de desteği olmadığından kullanılamıyordu. Şimdi yayınlanan güncelleme sayesinde kullanılabilir durumda.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google çeviri uygulaması nedir?

Yazımızda öneri bir uygulamayı anlatmadan geçmek istemedik. Uygulama adı Google çeviri. Bu uygulamayla yazılı çevirinin dışında birde konuşulan dil sesli olarak istenilen dile çevirilebiliyor. Örnek olarak İngilizce söylenenleri Türkçe olarak sesli söylüyor. 

Google canlı çeviri nedir nasıl kullanılırGoogle çeviri uygulaması nedir?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir