Google Lens nedir nasıl kullanılır ne işe yarar?

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google Lens nedir ve ne işe yarar yazımızda kısa bir tanımını yaptık. Uygulamayı indirerek iPhone veya Android telefonda deneyerek görüşlerinizi yazabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Lens, yazı içerinde işlem yapma, menüde yer alan yemeği arama, telefon numarası arama bölümü, yol tarifi alma, kelime çevirisi, hayvan ve bitkileri tanımlama yani gördüğünüz bit bitkinin ne olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Google Lens uygulamasının alanı çok geniş. Gördüğünüz kıyafeti, ev eşyasını ve tüm mobilyaları yazarak aramak yerine benzerlerini aratabilirsiniz. Lens uygulaması, kamera ile yapay zeka birleşimiyle görülen şeyler hakkında bilgi almak çok kolay olacak.

Google Lens için gelecekte baktığımız kişilerin özelliklerini öğrenebileceğiniz bir teknoloji denilmekte. Biraz ürkütücü olsada vav diyesiniz geliyor mu?

Google Lens nedir nasıl kullanılır ne işe yarar?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Lens nasıl kullanılır?

Dünyada en iyi görsel tanıma ve arama yapabilen uygulama olarak gösterilen Lens, hala gelişim aşamasında devam ediyor. Yeni özelliklerini ve kapsamını genişletiyor. Telefonun kamerasını nereye çevirirseniz oradaki nesneler hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Kendi alanında en fazla kullanılan uygulama olarak gösteriliyor. 

Google Lens, iPhone telefonlar içinde desteğini açtı. Bir kaç gün önce iOS güncellemesini yayınladı. Tabi kademeli olarak ülkelere gelmekte. 


Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 20:02

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir