Google Search Console hız deneysel nedir ne demek?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google Search Console bölümüne hız deneysel diye bir bölüm eklendi ve artık web sitelerin hızına nasıl bakılır veya nasıl görülür sorusuna cevap oldu. Peki nasıl kullanılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google’ dan Webmasterlar ve web siteleri sahiplerine özel bir seçenek “Google Search Console” eklendi. Artık web sitelerin hız bilgisine buradan ulaşabileceksiniz. Veriler Google Developers “PageSpeed Insights” testi sayfasından çekmekte. Ama burada olan kolaylık hangi sayfanın hızlı, yavaş veya orta derecede olduğunu görmeniz. 

Google Webmasters Tools yeni adı Search Console eklenen bu özellik ile web site sahipleri kolayca yavaş olan site sayfalarını görebilecek. 

Yavaş olan web site sayfalara nasıl bakılır?

Site sayfa hız bilgisine görmek için FCP sorunu 1 sn. değerinden uzun (mobil), FID sorunu 100 ms değerinden uzun (mobil) (masaüstü) ve FCP sorunu: 1 sn. değerinden uzun (masaüstü) gibi ayrıntılar altında karşılaşacaksınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • https://search.google.com/search-console girin
  • Sol köşeden “Geliştirmeler” bölümüne geçin
  • “Hız deneysel” başlığına tıklayın
  • Mobil veya masaüstü seçeneklerinden birine yanındaki “Raporu aç” yazısına tıklayın
  • Hızlı / orta veya yavaş hangisinde sorun varsa üzerine tıklayın
  • Ayrıntılar kısmını inceleyin sayfalar açılacak
  • Açılan sayfalardan birine tıklayın ve sağ açıklamasına bakın (1 saniye, 1,5, 1,6 saniye..)

Google Search Console hız deneysel nedir ne demek?Google Search Console hız deneysel ne demekGoogle Search Console hız deneysel ne işe yarar

Google Search Console hız deneysel ne işe yarar ve nasıl kullanılır resimli anlatımı yukarıda gösterdik. Bu bölüm henüz yeni olduğundan zamanla yenilenebilir yani geliştirmeye devam edilecek.


Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2019, 00:32

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.