Grafen batarya nedir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung' un Grafen bataryasından haberiniz var mı? Yeni pil teknolojisi ile artık piller daha ince ve daha küçük olacak. Aynı zamanda ise daha uzun şarj kullanım süresine sahip olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şu an mevcut telefonlarda kullanılan piller lityum iyon ve genelde 5000 mAh ile 6500 mAh değerlerinde dolaşmakta. İncelen modellerden dolayı bazı modellerde 4000 mAh değerlerine kadar düşebiliyor.

Samsung ve çok sayıda üreticinin geliştirdiği yeni batarya teknolojileri hakkında her yıl bir ya da bir kaç haber çıkmakta. Yeni çıkan bir habere göre Samsung’ un çıkarmayı düşündüğü yeni piller hem daha düşük değerlerde olacak hem de daha uzun şarj kullanıma sahip olacak. Tabi testlerden geçtikten sonra.

4-5 Yıl önce çok daha gelişmiş pil teknolojisinden söz ediliyordu. Normalde bu piller bu zamanlarda çıkması gerekiyordu. Tabi o yıllardaki tahminler tutsaydı. Yeni çıkacak piller elle tutulur artıyı gözler önüne çıkardığı söylenmekte. Ama bazı markalarda 5-10 gün pil kullanımı olduğu yönünde geçmiş haberlere şahit olduk. Tabi bu modeller çok tutulmadığından dolayı çok fazla gündemde tutunamadı.

Grafen batarya nedir

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung Grafen batarya geliyor

Grafen batarya, şu an için ileri teknolojide üretilmiş en iyi bataryalardan biri. Grafen teknolojisi kullanan bataryalar bir önceki yani şu an mevcut bataryalara göre hem küçük hem de çok daha iyi kullanım süresine sahip. Birde hızlı şarj olayı lityum bataryalara göre çok daha iyi olduğu belirtiliyor. Daha kısa sürede şarj dolumu sağlayan bu teknoloji yakında bir iki modelde görebiliriz.

Grafen pil için çıkan haberi sızdıran doğru tahminlerle gündemde olan E. Blass. Yaptığı paylaşımda 2021′ de bu batarya satışa çıkabilir.

Grafen teknolojisi ilk 2004′ de gündeme geldi. Lityum’ a alternatif olarak çıkarılması düşülen bir teknolojiydi. Biraz pahallı bir teknoloji olduğundan düşünce icraate dönüşmedi. 

Yeni pil teknolojisinin maliyetini düşürmek için şu an devam eden bir çalışmanın olduğunu söyleyebiliriz. Grafen batarya fiyatı daha uygun olması için süreç biraz daha devam edecek.


Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2019, 12:30

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak