Haptic Touch nedir hangi iPhone modelinde var?

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Haptic Touch nedir ve hangi iPhone' da kullanılmakta olduğunu biliyor musunuz? 3D Touch ve Haptic Touch arasındaki fark nedir sorusuna da cevap vermeye çalışacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Haptic Touch, ekrana basma uzunluğuyla algılanmasını sağlayan teknoloji. Yani 3D Touch’ da ekrana basma kuvveti algılanarak işlevi gerçekleşirken bu durum Haptic Touch’ da ekrana basılı tutma uzunluğuyla sağlanır. Haptic Touch ile 3D Touch arasındaki fark işte budur.

Uzun basışta algılanan Haptic Touch özelliği son çıkan iki iPhone modelinde yoktu sadece iPhone XS’ e eklenmişti. Bu durum maliyeti düşürmek için kullanılmıştı. Apple’ ın yeni çıkaracağı modellerde de bu özelliği kullanması bekleniyor. Tabi bu yıl çıkaracağı iPhone 11′ de olmayabilir.

Haptic Touch uygulama desteği

Haptic Touch’ ın eksik yanlarından biri bazı uygulamaları desteklemiyor olması. Örnek Instagram, Twitter, Facebook ve önemli bazı uygulamaları. Tabi bu özellik eğer aktif şekilde kullanılacak ise zamanla Apple’ ın bu sorunu ortadan kaldırmak için kapsamınu genişleteceği söylenmekte.

3D Touch, dokunmada zorlama yoluyla aktif olması sağlanır. Ekranda parmağın basıncının tespit edilerek sensör aktif hale gelir. Cihaza yerleştirilen sensör basıncı algılamasını sağlar. Ekranın tepki vermesini istenilen basınç sağlandığında ortaya çıkaran bir titreşim gösterecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

3D Touch’ ın WhatsApp ve Instagram gibi uygulamaları desteklediğini belirtelim. 

Haptic Touch nedir hangi iPhone modelinde var?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak