Huawei EMUI nedir ve 9.1 yenilikleri

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

EMUI, Huawei' nin cihazlarında kullandığı arayüzüne EMUI denir. Son çıkardığı sürümü EMUI 9.1 güncellemesi önemli yenilikleri barındırmakta. Bunlar nedir bakalım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

EMUI 9.1, Huawei P serisinin yeni cihazları ile hayatımıza EMUI 9.1 girmiş bulunmaktadır. Huawei P30 Lite, P30 ve P30 Pro cihazlarında aktifleştirilen EMUI 9.1, kullanıcılara performans ve görünüm üzerine bir çok yenilik sunuyor. Peki EMUI 9.1′ in bize sunduğu yenilikler nelerdir?

EMUI 9.1 ile kullanıcılara yeni temalar, duvar kağıtları ve uygulama ikonları sunuldu. Ana ekranda yer alabilecek uygulama ikonu sayısı 5’ten 4’e indirildi. Audi 7 serisi arabalar için anahtar olarak kullanma özelliği getirildi. ( Sadece Audi 7 serisi için geçerlidir.) Huawei Share OneHop uygulaması ile paylaşım yapmak kolaylaştırıldı. Wisdom Klip adı verilen ve video birleştirip ardından sosyal medyada paylaşabilen bir uygulama getirildi.

EMUI nedir?

EMUI, Huawei’ nin son zamanlarda yaptığı satış rakamları ve Apple ile girdiği rekabet ile adından sıkça söz ettiriyor. Huawei’nin bu başarısının ardında getirdiği yenilikçi teknolojiler ve kullanıcı hedefli çözümler var. Markanın Android sürümleri ile entegre çalışacak şekilde geliştirdiği bir arayüzü var. Bu arayüze EMUI ismi verilmiştir.

Android işletim sistemine sahip cihazlar gün geçtikçe kullanımı karmaşık ve zor bir hale geliyor. Huawei bu sorunu fark etmiş olacak ki kendi cihazlarında EMUI adını verdiği bir arayüz kullanıyor. EMUI, kullanımı ve öğrenmesi oldukça kolay olan bir arayüzdür. Görünüm ve uygulamalar üzerinde değişiklik yapabileceğiniz EMUI arayüzü, Huawei’nin yeni cihazlarında kullanılmaktadır. Android’in sürümleriyle ortak bir şekilde kendini geliştiren EMUI, Androin Pie Güncellemesi ile EMUI 9.1’i tanıtmıştır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei EMUI nedir ve 9.1 yenilikleri

EMUI nedir dışında kullanımı ve yükleme sorunları gibi durumlarda bize yazabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2019, 13:59

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.