Huawei mobil servisleri nedir nasıl yüklenir?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Huawei' nin mobil servisleri hakkında bilgiye sahip misiniz? Telefonun çoğu işlevi için önem arz eden bu özellik ne işe yarar hakkında bir açıklama ve nasıl indirilir anlatımı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei, Çin ile ABD arasında yaşanan ticaret savaşları arasında kaldı. Çok sayıda işine taş koyan Amerika, Çin ve Huawei ile yaptığı son görüşmelerle biraz esnekliğe gitti. Ama şirket bu şekilde durumlarla bir daha karşılaşmamak için bağımsızlığı yolunda önemli adımlar attı. Bunlardan biri kendi işlemtim sistemini tasarlamak ve bazı dışa bağımlı parçaların üretimi. Bu yazımızda Google’ un Play hizmetlerine karşın “Huawei mobil servisleri” hakkında bilgilendirme yapacağız.

Huawei mobil servisleri, Google Play’ ın yerini almasını umduğu uygulamaların cihazlarında çalışmasını sağlayan önemli bir servis. İşlevi hakkında daha fazla bilgi vermek adına aşağıdaki özelliklerine bakabilirsiniz.

  • Cihaz kullanıcısına “Huawei kimliği”
  • Ödeme yöntemleri
  • Hicare, Hicloud, Phone Clone ve Wear 
  • Push bildirimi
  • Tema yönetimi
  • Sağlık uygulaması
  • Hesap yönetimi ve çok daha fazla

hizmetlere erişiminizi sağlar.

Huawei mobil servisleri nasıl yüklenir veya nasıl yüklenir gibi yardım isteyenler resmi uygulama kendi ve Play Store’ de yer almakta. Android altyapısı kullanıldığı sürece bu desteğin devam edeceğini belirtelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei’ nin bu servislerini Google’ un servisleriyle karşılaştırdığımızda Google hizmetleri Huawei’ den sorunsuz şekilde kullanılabiliyor. Fakat Huawei servislerinin Google’ da pek etkinliği bulunmuyor. Örnek Hauwei ID ile Google sistemine giriş yapılamamakta. Yani her iki sistemi kullanmak zorunda kalabiliyorsunuz.

Google’ a göre Huawei servislerinin önemli bir artısı var. Google hizmeti arama geçmişini ve mesaj yedeği yapılmıyor ama Huawei’ de bu mümkün. Google’ da bunun için farklı uygulamaya ihtiyaç doğuyor. 

Huawei, bize göre yurtdışı baskılarına göre yolunu çizmeye devam edecek. Bu süreçin hızlanması veya yavaş hareket edilmesi tamamen ileri de şirkete yaptırım uygulamalarının sonucuna bağlı olacak. Şu an hali hazırda çok sayıda projeleri bulunuyor. Hatta kendi mağaza uygulamasının geliştirilmesi için işlemlere devam ettiklerini duymuştuk.

Huawei mobil servisleri nedir nasıl yüklenir?Huawei mobil servisleri nasıl yüklenir?Huawei mobil servisleri ne demekHuawei mobil servisleri nasıl indirilir


Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2019, 05:30

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak