iPhone "hücresel veri ağı etkinleştirilemedi hücresel veri servisine abone değilsiniz"

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iPhone interneti açınca "hücresel veri ağı etkinleştirilemedi hücresel veri servisine abone değilsiniz" hatası alıyorum ve internet açılmıyor ne demek istiyor ve çözümü nedir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPhone’ da Google Chrome veya Safari açınca “hücresel veri ağı etkinleştirilemedi hücresel veri servisine abone değilsiniz” ne demek istiyor dersiniz. Esasında cihazlardan biraz anlayan herkes biraz düşününce sorunu çözebilir. Tabi bazen akla gelmesi biraz zaman alabiliyor.

Hücresel veri servisine abonelik, iPhone hücresel ayarlarının doğru yapılandırılmamasından kaynaklı bağlantı hatası. Bu hata ya operatör internet ağında sorun olduğunda ya da internet ayarları yanlış olduğunda çıkabiliyor.

Not: Acaba hatanın kaynağı bağlantının açık olmaması, yeterli bakiye olmaması, faturada ödeme aksaklığı, VPN tarzı yazılımların kullanılması gibi dış ve iç etkenler olabilir.

iPhone hücresel veri ağı etkinleştirilemedi hatası

Aşağıda yapılması gerekenleri maddeli halinde anlatacağız. Olurda hala bağlantı yoksa, o zaman telefonu kapatıp açınız sonra 3G / 4.5G bağlantıları arasında geçiş yapıp deneyiniz. Yine olmuyorsa operatörden internet hizmetinin açık mı diye kontrol ettiriniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sim kart başka telefonda ve başka sim kart sorunlu iPhone’ da denenebilir. Bazen yazılım kaynaklı durumlarda nadirde olsa sorun görülmekte. Yazılımı güncelleyin ve duruma göre fabrika ayarına döndürülmesi sorunu çözecektir.

iPhone "hücresel veri ağı etkinleştirilemedi hücresel veri servisine abone değilsiniz"

iPhone hücresel veri açılmıyor çözümü

iPhone internet açılmıyor ise yukarıdakilerden önce ilk kontrol telefonun kapatılıp açılması ve sonrasında internet ayarının doğru mu diye kontrol edilmesi. www.andronova.net

iPhone 5 / iPhone 5s hücresel veri hatası için

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • “Ayarlar” / “Hücresel” / Hücresel veri açılsın sonra “Seçenekler” / “Hücresel veri ağı” son olarak ayarların yapılandırması.
  • Görselde gördüğünüz gibi APN yanlış yazıldığından bu hatanın çıkmasına neden oluyor. Buraya internet yazılmalıydı.  

iPhone 6s / iPhone 7 / iPhone 8, iPhone XR XS Max ve diğer modeller içinse

  • “Ayarlar” / “Hücresel veri ağı” ve son olarak ayarların yapılandırılması gerekiyor.

Sorunsuz ayar yapılandırıldı ise bağlantıyı test ediniz. Hata alanlar uyarı mesajının görselin bize gönderebilirse daha net bir cevabımız olacaktır.

iPhone hücresel veri ağı etkinleştirilemedi hatasıiPhone hücresel veri açılmıyor çözümüiPhone hücresel veri çalışmıyor

iPhone hücresel veri çalışmıyor hata veriyor yazımız sizi çözüme ulaştırdı ise paylaşımını yapmayı ihmal etmeyiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.