Jiroskop çalışmıyor ve desteği olan telefonlar

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Telefonda Jiroskop ne işe yarar ve nedir kısa açıklamamıza birde desteği olan cep telefonlardan bazılarını yazdık. Sizin için önemli ise inceleyiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Jiroskop, açısal denge koruma ilkesi ile çalışan sensöre verilen addır. Yön ölçümünde ve ayarlamada kullanılan bir işlevseldir. Örnek ekranı döndürme özelliğini çalışmasında kullanılabilir. Bazılarında Xiaomi Redmi Turkcell salla kazan çalışmıyor veya PUBG Mobile’ de oyun sırasında telefonu hareket ettirmeme rağmen yanıt vermiyor diyenler olabiliyor. Burada ilk akla gelinen işte bu özelliğin olup olmadığı olacak. 

Jiroskop desteği olan telefonlar:

Çok sayıda markanın modelinde var ama buradan bazılarını örnek olarak yazacağı ve geniş listeyi epey.com/akilli-telefonlar/sensorler/jiroskop sitesinden ulaşacaksınız.

  • Samsung’ un Galaxy S20, Plus, Note 9, Note 10 , S10, Plus ve dahası.
  • Huawei içinde P30 Pro, Mate 20 Pro,  P40.
  • Apple’ da ise iPhone 11, Pro, Max, XS, Max  
  • Xiaomi Mi 9T, Pro, Mi 9, Note 10, Redmi 9 Pro

Liste çok uzun ve bu özellik sizin için önemli ise yukarıdaki URL ile alamayı düşündüğünüz cihazların uyumluluk bilgilerine bakabilirsiniz. Önerimiz sitenin yan sekmesinde arama detaylarını şekillendiren yerde “Sensörler” başlığına dokunup diğer sensörlerinde incelenmesini öneriyoruz. Cihaz karşılaştırılması en kolay yerlerden biri olan bu sitede bilginize göre aramaları şekillendirebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Aldığınız cihazda Jiroskop desteği var ama çalışmıyor ise;

  • Telefonun yeniden başlatılması gerekecek ve duruma göre bu özelliğin kullanıldığı yerlerde test edilmesi gerekiyor. Örnek oyun ve salla kazan tarzı uygulamalarda.
  • Cihaz yeni bir yazılım yükseltmesi aldı ise zarar görmüş olabilir. Başkalarında aynı durumla karşılaşmış mı diye araştırınız.
  • Bir veya bir kaç uygulamanın bu özelliğin stabil şekilde çalışmasını engelleyebilir.
  • Yeniden yazılım yüklenmesi veya fabrika ayarına döndürmeniz gerekebilir.

Jiroskop çalışmıyor ve desteği olan telefonlar


Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2020, 21:13

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir