Rudy.adsnative.com nedir virüs mü Eset uyarıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Rudy.adsnative.com nedir? Eset virüs programı bilgisayarda bu site için "Adres engellendi" uyarısı veriyor. "Belirsiz namı olan ve istenmeyen tür" şeklinde açıklaması var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son bir kaç aydır sürekli karşımıza çıkan “rudy.adsnative.com adres engellendi” uyarısı hala devam ediyor. Eset antivirüs programı kullanan tüm bilgisayarlarda ve Android telefonlarda bu uyarıyla karşılaşılıyor. Özellikle Eset’ in “Internet security” sürümünde sık sık görünüyor.

Rudy.adsnative.com nedir? Reklam ajansı olarak görülmekte. Bu alan adını yanlış anlamadıysak “Getpolymorph.com” olarak değiştirmişler. Bu reklam firmasının reklam kodları çoğu web sitesinde yer alıyor. Önemli Teknoloji siteleri ve haber sitelerinde kesinlikle karşılaşmışsınızdır. Türkiye’ den de çok sayıda siteyle anlaşmışlar. Peki neden virüs uyarısı veriyor.

Rudy.adsnative.com nedir virüs mü Eset uyarıyor

Rudy.adsnative.com virüsü

Anladığımız kadarıyla Eset, rudy.adsnative.com’ u bir tehdit olarak algılıyor. Tahmini reklamlarında zorunlu ön planda çıkması nedeniyle engellemekte. Bazı sitelerde tam ekran çarşam dediğimiz reklamları ve bazılarında da kendiliğinden açılan reklamlar çıktığından rahatsız edici olarak görmekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Rudy.adsnative.com’ dan yayınlanan reklamlarda aynı zamanda Google reklamalarınında (Adsense) çıktığı görülüyor. Yani Google reklamları dahi olsa istemsiz reklamlar için Eset uyarı vermekte.

Şu an için bu firmanın reklamlarının bilgisayara veya telefona virüs bulaştırdığından emin değiliz. Ama şundan eminiz kullanıcılara zorunlu reklam gösteriyor. Yani ön planda reklam çıkmasının dışında bir şey olacağınız düşünmüyoruz. Çünkü çok büyük web sitelerinde bu reklamla karşılaşıyoruz.

Eset bazen sıkı denetimden geçirebiliyor. Gereksiz uyarılarda az da olsa verebiliyor. Ama ne olursa olsun bu uyarıları görmezden gelmeyin ve siteye giriş için zorlamayın.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir