Sürücüsü uyumlu grafik donanımı bulamadı nedir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Windows 10' da bilgisayar ekran kartı sürücüsü için "Bu grafik sürücüsü uyumlu grafik donanımı bulamadı" hatası alıyorsanız çözümü manuel donanım kimliğiyle aramada.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eğer grafik sürücünüz otomatik değil de arada sırada Nvidia sitesini ziyaret ederek indiriyorsanız bazı sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Bunu sebebi ise Nvidia’nın her bir grafik kartı işletmecisini bir destekleme süresi olmasından kaynaklanmaktadır. Grafik işletmecisinin mimarisi olan bir GPU ile nasıl çalıştıklarını tanımlar.

Grafik İşlemci Mimarilerinde bazıları şunlardır;
1) Fermi GPU: Yeni bir işlemci mimarisi olarak 2010 yılında piyasaya çıkmıştır. İsmini ünlü İtalyan nükleer fizikçisi olan Enrico Fermi den almıştır.
2) Kepler GPU: Piyasaya 2012 yılında sürülmüştür. Özellikle GRID için geliştirilmiş olup HPC kurulumunda etkili olmaktadır.
3) Maxwell GPU: 2014 yılında ortaya çıkan Maxwell tabanlı GPU, daha düşük çözünürlüğe sahip ekranlara 4 K kalitesinde içerik sunmak için tasarlanmıştır. Dinamik Süper Çözünürlük veya DSR özelliğine sahiptir. Maksimum RAM kapasitesi 12 GB’dır.
4) Pascal GPU: 2016 yılında piyasa çıkan Pascal GPU en iyi ölçülebilirlik için tasarlanmıştır. Bu sektörün fiyatı en pahalı olanıdır. Bant genişliği için HBM2, CPU ve GPU’lar arasında birleştirilmiş sanal adresleme şemasını geliştirmek için NVLink kullanılır dolayısıyla, PCI – Express’e kıyasla verilerin CPU’ları arasında %5 ile %12 daha hızlı hareket etmesine izin verme kapasitesine sahip olmaktadır.

Kepler: Fermiden 25 kat daha fazla performans sunar. Maxwell: Keplerden 35 kat daha fazla performans sağlar.

“Bu grafik sürücüsü uyumlu grafik donanımı bulamadı” çözümü nedir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu grafik sürücüsü uyumlu grafik donanımı bulamadı” sorunu aynı zamanda ekran kartının sürücüsünün doğru olmadığını gösterir. Yani ekran kartı sürücüsünü yüklerken bu tarz hatalar gelebilir. Doğru driver yüklemek için donanımın kaynak koduyla aratabilirsiniz. Detaylı anlatımı görselde bulabilirsiniz. Ekran kartının eski driverlerinde birini de deneyebilirsiniz.

Sürücüsü uyumlu grafik donanımı bulamadı nedirsürücü bulunamadı windows 10windows 10 sürücü bulunamadıdoğru sürücü bulunamadı

Windows 8.1 ve Windows 10 doğru sürücü bulunamadı gibi hatalar için doğru sürücüyü yüklemediğiniz takdirde yani yanlış driver yüklerseniz bilgisayarda donma sorunu ve kilitlenme sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Tüm sürücülerinizi bulmak ve güncellemek için “Driver Booster” tarzı programlar kullanılabilir.


Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2018, 21:28

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.