Telefonda 4.5G simgesi yok ayarı nerede LTE nedir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Androi ve iOS iPhone cep telefonda 4.5G simgesi yok ayarı nereden yapılır ve LTE nedir ne demek? 4.5G nereden açılıyor aktif ediliyor? Telefonda 4.5G LTE yazıyor ama internette bağlanmıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bugünden itibaren Android ve iOS iPhone cep telefonlarda 4.5G simgesi yerine, LTE veya 4G simgesini göreceksiniz. Sonralarda telefonlara gelebilecek güncellemeler ile 4.5G simgesi çıkabilir. Şuan dahi bazı cep telefonlarda 3G simgesi bulunmamaktadır.

4.5G açma ayarı nerede diyenler için, değişen bir şey yok 3G ayarları kısmında yer alıyor. LTE veya 4G olarak yer alacak. Bazı modellerde yine 3G yazabilir. Tabi 4.5G simgesini görebilmek için ve internet hızını alabilmek için uyumlu sim kart ve 4.5G desteğine sahip cep telefonu gerekiyor.

LTE nedir ne demek: LTE (Long-Term Evolution) yani 4G’ nin karşılığı. LTE gelişmiş yüksek hızlı internet manalarına da geliyor. LTE yazısı zamanla 4.5G yazısına geçebilir. 4.5G aktif etmek açmak Turkcell Vodafone Türk Telekom Avea haberimize baktınız mı?

Telefonda 4.5G simgesi ve LTE simgesi çıkmıyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

4.5G uyumlu cep telefonu olarak adlandırılan bazı modellerde 4G desteği bulunmaktadır. Bu modellerde 4G simgesi yer alabilir. 4G uyumlu telefon modelleri, 4.5G uyumlu modellere göre daha düşük internet hızına sahip. Ama 3G ile kıyaslarsanız sorunsuz yüksek hızda internet hizmeti alacaksınız. Şimdiden yeni teknoloji Türkiye için büyük gelişmelere ışık tutacak.

LTE simgesi çıkmıyorsa bunun nedenlerini aşağıdan inceleyebilir ve buna göre yapılacakları kontrol edebilirsiniz.

Telefonda 4.5G simgesi yok ayarı nerede LTE nedir

Telefonda 4.5G çekmiyorsa nedenleri

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Telefonun 4.5G veya 4G desteği yoksa çıkmaz.
  • Sim kartın desteği yoksa çıkmaz.
  • Operatörünüzden 4.5G hizmetini aktif etmediyseniz çıkmaz.
  • Cihazın ayarlarından aktif etmezseniz çıkmaz.
  • Yazılımsal bir sorun görülebilir. Cihazınızı sıfırlayınıp deneyin. Çözümlenmediyse sıfırdan ROM atınız.
  • Telefonun şebekesinde sorun varsa çıkmayabilir. Örnek anakarta sorun görülebilir. 2G’ de çalışır ama 3G ve 4.5G’ de çalışmaz.

iPhone’ da, Samsung Galaxy S4 S5 S6 S7 S8 S9 S10, Note, LG G2 G3 G4 G5 G6, Sony Xperia Z1 Z4 Z5 XZ2, XZ3, HTC ve Huawei çıkmıyorsa aynı adımlar denenebilir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir