TikTok çok hızlı takip ediyorsunuz sorunu

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma
Çok sık takip yapanlara verilen bir uyarı da takip ediyorsunuz mesajı.

Sosyal ağ kullanıcılarının bu aralar çeşitli uyarılarla karşılaştığını görüyoruz. Örnek TikTok çok hızlı takip ediyorsunuz sorunu nasıl çözülür şeklinde bir kaç şikayetle karşılaştık. Bazılarının ceza aldığını düşünerek yardım istediğini görüyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bir çoğumuzun bu ve benzeri uyarılara anlam veremediğini söyleyelim. Neden çok hızlı takip ediyorsunuz çıkıyor veya ne demek istiyor sorularını duyar gibiyiz. Birilerini takip etmek istediğimde bir kısıtlama neden alınır bilemiyorum diyebilirsiniz. Lakin sistemlerin yapılandırmasında bir sınırlama uygulandığını belirtelim. Spam şeklinde görülen bir çok zararsız hareketler bu sınıfa giriyor. Şüpheli olarak algılanan hesaplara geçici bir önlem uygulanır ve bu kendiliğinden çözülür.

Hesabınız böyle bir kısıtlamaya maruz kaldı ve uzun bir zamanda aynı şekilde uyarılar alıyorsanız, yanlış yaptığınız ne var ve yakın zamanda yaptıklarınızı geri almaya çalışır bir çalışma yapmanızı öneririz.

Çok hızlı takip ediyorsunuz ne demek?

Sosyal hesaplara getirilen bir sınır limitleri vardır. Bu sadece takiple sınırlı değiş aynı zamanda kullanımların tümünü içerir. Örnek beğenmeler dahi bu limitlere takılır. Yani kafanıza göre istediğiniz kadar beğeni yapamazsınız.

Çok hızlı takip ediyorsunuz, TikTok ağının hesaplara verdiği takip etme limitinin aşıldığını belirten bir uyarıdır. İlgili hesabın limit aşımını yapması engellendiğini belirten uyarı mesajı sonucundan hesapların aynı şeylere devam etmesi sonucu hesabın belli alanları engellenir. Aşırı görülen her şeye yaptırım uygulanır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yaptırımla sonuçlanmamak adına mümkün olduğu kadarıyla limitleri zorlamadan kullanımlarınıza dikkat edin. Zaten böyle bir mesajı alan hesabında kullanıcısı normal bir şeyler yapmadığını düşünürüz. Artı ağın güvenliğinin de bunu bu şekilde gördüğünden dolayı gerekli önlemleri alıyor. Tabi sistem tarafında olası sorunlarında buna sebep olma olasılığı var.

TikTok cok hizli takip 1
Çok fazla takip ediyorsunuz hatası

Takip uyarılarına dikkat ediniz

Israrla yaptığının her işlemin sonucu olarak bir yaptırımla karşılaşırsınız. Teknoloji tarafında çoğu sistemin bu şekilde bir yapılandırması vardır. Her ne uyarı verilirse verilsin, kişi bunu tekrarlamaya devam ettiği sürece başka engeller hesaba uygulanır. Tabi kasıtlı birilerinin buna yönelmesi de mümkün.

Eğer ben böyle şeyler yapmadım diyeniniz varsa kesinlikle hesabınıza erişim verdiğiniz dış etkenleri kontrol ediniz. Üçüncü parti uygulamalara ve sitelere verilen izinlerin bir sonucu bu oluyor.

Daha önce hazırladığımız TikTok çok hızlı takip ediyorsunuz biraz ara ver içeriğiniz bu yazımızda biraz değiştirerek yayına aldık. Daha doğru yeniden güncel haliyle hazırladık.

Uyarı alanların çoğu ya ben neyi yanlış yaptım ki bu şekilde bir durumla karşılaştım diyor. Altı üstü yorum yapıyorum ya da takip etmek suç mu şeklinde yazanlar oluyor. Bilmedikleri ise uygulamalarda önlem amaçlı engellemeler vardır ve tüm aşırılığa müdahale edilir. 

Kullanıcıların bilmediği bir diğer husus ise siber saldırılarda yapılanlardan bazıları yukarıdaki örnekle verdiğimiz işlemler. Yoğun saldırılarda sunucuları yoracak ve meşgul edecek sorgular yapılmakta. İşte geliştiricilerde şöyle bir yoğunlukta veya sayıda taleplerde bir kısıtlama uygula şeklinde güvenlik önlemleri alır.

Çok hızlı takip ediyorsunuz süresi

Sormak istediğiniz soru sanırız bir yasaklamaya maruz kaldım ve yasağın süresi var mı bunu merak ediyorsunuz. Bildiğimiz kadarıyla günlük ve aylık tarzda bir limit sınırı var. Günlüğün dolmasından sonra kesinlikle daha fazla deneme yapmadan olayın üstünden tam 24 saatin geçmesini beklemeniz şart. Diğer türlü yine hangi sınır aşılmışsa onun dolması gerekiyor.

Sınırları zorlayan hesapların kontrolü için profil alanında bulunan “Özgeçmiş” bölümüne bir kaç kelime yazıp kaydedin. İzin veriyorsa büyük ihtimal o günden sonra sorun düzelecektir. Devam edenlerde ise, önemli bir yaptırımla sonuçlandığını düşünüyoruz. Yine de ağın yardım alanını kullanmanızı öneriyoruz.

TikTok cok hizli takip 2
TikTok çok hızlı takip ediyorsunuz sorunu nasıl çözülür

Çok hızlı takip ediyorsunuz çözümü

Yukarıdaki son satırdakini kesinlikle uygulayın. Sonrasında hesabınızın tür değişikliği yaparak gerekli test adımlarına devam edin.

Hesap geçişlerini şöyle yapacaksınız:

  • Uygulamanın ayarlarına girin,
  • İlk seçenekteki “Hesabı yönet” alanına geçin,
  • Hesap kontrolündeki başlığın altında işletme veya istediğiniz diğer tür seçeneklerinden birine dokunun,
  • Gerekli onay işleminden sonra anında ilgili sınıfa geçişiniz tamamlanmış olacak.

Bu iki öneri dışında günün tamamlanmasını beklemeniz yeterli olacaktır. Bu önerilerin mantığı hesapta veya ağda oluşan olumsuzlukların giderilmesi adına uygulanıyor.

Sosyal uygulamalardaki yaşanan problemlerin bir kısmına sebep olan, kullanılan cihazlar, bağlantılar ve bilinçsiz kullanımlarla izah ediyoruz. Önem verilen hesaplarda oturum açmak isteyenlerin güvenliğinden emin olmadıkları yerler kullanım yapmamaları gerekiyor. Örnek halka açık alanlarda ücretsiz sunulan internet hizmetlerine dikkat edilmeli. Bir başka büyük tehlike ise internet kafelerinde kullanılan hesaplardır. Kesinlikle bir gün bir aksaklıkla karşılaşırsınız.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir