TikTok dijital refah nedir ne demek?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Uygulamada karşınıza pek çıkmayan ama özellik detaylarında yer alan Tik Tok dijital refah ne demek ve kullanımı hakkında bilgilendirme yazımıza görüşlerinizi bekliyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sosyal medya uygulamaları özellikle çocukları olumsuz yönden etkilemeye devam ediyor. Bunun için her ne kadar bazı önlemler alınsa da bize göre göstermelik gibi duruyor. Kontrolsüz kullanıma izin verilen uygulamalar siber tehlikelerin önünü açıyor. Bu yazımızda sözde buna odaklı çıkarılan TikTok dijital refah nedir ve ne işe yarar kendimizce anlatmaya çalıştık.

Cinsel uygunsuz görüntüler ve danslarla uygulamada yer alan görüntüler özellikle çocuklarımız için büyük tehlike oluşturabiliyor. Evde uygulamanın kimin telefonunda yüklü olması fark etmiyor. Yanlışlıkla veya bilerek açılan uygulamada direk uygunsuz görüntü çıkma oranı yüksek.

Sosyal uygulamalar kullanılırken çocuklarınızı denetlemeniz çok önem arz etmekte. Her ne kadar kontrollü izin verdiğinizi düşünsenizde iş böyle olmayabiliyor. 

Her görüntü pornoğrafı sayılmayabiliyor. Çok sayıda görüntü cinselliğe atıfta bulunma olarak yer almakta. Yani hassas bir filtre sistemi göremiyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

TikTok dijital refah, çocuklar için geliştirilen küçük bir kontrol mekanizması diyebiliriz. Özellikle ebeveynler için önemli olmakla beraber çok yetersiz gibi durmakta. Dijital refah özellikleri incelendiğinde iki başlık çıkmakta.

  1. Ekran zamanı yönetimi

Ekran zamanını yönetebileceğiniz bir zamanlama özelliği. TikTok süre sınırı ile ilgili zamanlama dolduğunda sizden kullanıma devam etmeniz için daha önce koyulan bir şifrenin girilmesi istenilir.

40m, 60m, 90m ve 120m yani dakika olarak seçebiliyorsunuz. Örnek 1 saat sonra ekranda şifre girmeniz istenilecek.

       2. Kısıtlı mod

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İzleyenlerin uygunsuz olan bazı görüntüleri görmemesini sağlayan görüntü sınırlama özelliği. İlgili seçeneğe girdiğinizde geliştirme aşamasının devam ettiği ibaresini göreceksiniz. Aynı zamanda uygunsuz videoları şikayet ederek rapor etmenizde öneriliyor.

Dijital refah ile günde yapacağınız kullanım kısıtlaması ile bağımlılık durumunu minimuma indirmeye katkı sağlamakta. Tabi tek başına yetersiz bir uygulama olduğunu belirtelim. Ek olarak cihazda ebeveyn kontrol uygulamasının bulunmasını öneriyoruz.

TikTok dijital refah nedir ne demek?TikTok dijital refah ne demek?TikTok ekran zamanı yönetimi-2TikTok kısıtlı mod özelliği

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.