Vodafone numara değiştirme kaç gün sürer

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Turkcell veya Türk Telekom numara değiştirme kaç gün sürer diye işlem yapmadan önce soranlar için kesin bilgiye ve sonrasında bir hata alındığında yapılacakları anlatacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Numara değişimi kaç gün sürer?

Numara değişimi kaç günde yapılır veya kaç saatte değişir gibi sorunun cevabı tüm operatörlerde işlem sırasında yapılmakta. Yani anında numara değişimi yapılmakta. Bu işlemin nerede yapıldığı önemli değil. Sisteme girişin yapılması yeterli olacaktır.

  1. Online işlemlerden bazı operatörlerde değişim yapılabilmekte. Örnek Türk Telekom…
  2. Müşteri temsilcisi ile yapabilirsiniz.
  3. Bayi veya iletişim merkezlerinden örnek TİM / Telekom bayileri.

Vodafone numara değişikliği nasıl yapılır?

Yeni hat yani simkart almadan numara değişikliği yapılabiliyor. Biri sizi rahatsız ediyor ve numaranızın kime ait olduğunun öğrenilmemesini istiyorsanız işlem sırasında numara gizleme işlemini yaptırabiliyorsunuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mevcut haklarınızın tümü yeni numaranıza anında geçişi yapılacaktır. Cihaz kampanyası, aldığınız paketler (internet / dakika…) ve tarifeniz aynı kalacaktır.

Numaranın değiştiğini nasıl anlarım sorusu için işlem yapıldığında anlık yansıyacaktır. İsterseniz birini arayarak kontrol edebilirsiniz. Birde değişim SMS mesajını alacaksınız. Numara değişiminde son 4 hane değişmekte. 

Numara seçimi nasıl yapılır?

İşlem sırasında size sunulan telefon numaralarından birini seçerek işlem yapabilirsiniz. Çağrı merkezini aradığınızda da bu işlem bu şekilde olacak. Size ekranına gelen numaraları okuyacak ve siz hangisini seçerseniz onu onaylayacak. Bazen temsilcinin sorgulama ekranını yenilemesiyle yeni numaralar ekrana gelecektir.

Özel numara seçilebiliyor mu?

Hayır. Sadece sunulan numaralardan birini alabilirsiniz. Özel numaralar için ilgili operatörün bayilerini ziyaret edebilirsiniz. Özellikle bir numara isteyemezsiniz.

Alınan yeni numara kullanılmış mı?

Bazen size kullanılmış numaralar sunulabiliyor. Bu çoğunlukla bayilerde görülmekte. Müşteri hizmetleriyle yeni numaralar seçebilirsiniz.

Eski numara ne oluyor?

İlgili operatöre iade ediliyor. Örnek numara değişmini Vodafone’ da yaptınız ama numaranın kodu Turkcell’ in (532). Numara Turkcell’ e iade edilecek ve sanırım değişmedi ise 2 yıl içerisinde tekrar numarayı geri alabiliyorsunuz. Zaman dolduğunda istediği kişiye satabilirler.

Telefon numara değişiminde uyarılar

Temsilci ile veya web sitesinden işlem yaptığınızda size uyarılar ekranı sunulacak. Burada numaranın iadesi, hattın kampanyaları, paketleri ve cihaz kampanyaları hakkında bilgilendirme yapılacak.

  • Numara değişiminde tarife değişmez
  • Alınan paketler yeni numarada kullanılmaya devam edilir
  • Alınan cihaz kampanyası devam eder
  • Yeni numaranın rehberde görünüp görünmemesini seçebilirsiniz

Turkcell numara değiştirme ve Türk Telekom numara değişimi yazılarımızı incelemenizi öneriyoruz.

Vodafone numara değiştirme kaç gün sürer


Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2020, 02:44

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir