WiFi çekmiyorsa kablosuz menzil genişletici cihaz

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

İş ve ev kablosuz internet bağlantınız çekmiyor ve sinyal seviyesi düşükse size bir önerimiz olacak. Prizli Wifi menzil genişletici / sinyal arttırıcı Access Point cihazlar deneyerek sorunu çözeme ulaştırabilirsiniz. Kablosuz çekim gücünü arttırma!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İnternetsiz yaşam olmamakta! Cep telefonun internet olmayan kişiler eve geldiği vakit wifiye bağlanmaktadır. İnternete modemin yakın olduğu yerlerde girebilirken bazı odalara gidildiğinde internetin yetersiz kaldığı daha doğrusu modemin erişiminin oraya yetmediği görülmektedir. Çünkü duvarlar modemin sinyalinin geçmesine belirli şekilde engel olmaktadır. Bu gibi durumlarda ya modem oraya yaklaştırılacak ya da sinyalin daha güçlü hale gelmesi sağlanmak gerekmektedir. Kolay kolay kimse modemin yerini değiştirmez çünkü kabloları modemle birlikte taşımak gerekmektedir. Bu yüzden iki tercih daha çok seçilmektedir. İnternetten ya da belirli elektronik satış yerlerine giderek alınabilmektedir. Fiyatı kalitesine göre değişmekte ama ortalama 80- 100 TL arası bir fiyatta olmaktadır. İnsanların ihtiyacını karşılamak konusunda çok ihtiyaç duyulan bir icattır. Tasarım olarak insanların gözüne hoş gelen ve yüksek performansı aletlerdir. Kablosuz ağ çekmiyor / neden Wifi çekmiyor?

Prizli Wifi menzil genişletici nedir?

Türkiye” de ya da yurt dışında her ülke de internet bulunmaktadır. Bazı ülkeler alt yapısı ile çok iyi bazıları ise alt yapısı yetersiz olduğundan en iyi interneti kullanamamaktadır. Birde kullanılan modemlerin yetersiz olmasından dolayı hem internet hız sorunu hem de kablosu çekim sorunu yaşanmakta. Örnek aynı evde modemin olduğu odadan başka oda 15-20 metre uzaklıkta. Bu kadar yakın bir mesafeden çekmiyor gibi bir sorun olmaması gerekiyor. Ama ne yazık ki wifi çekmiyor. Mutfak, salon, oturma odası ve balkon derken modemi oradan oraya taşımak gerekiyor. İşte menzil genişletici cihazlarla bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Peki kablosuz bağlantı nasıl güçlendirilir çözümü nedir?

Wifi çekmiyor mu? Wifi sinyal yakınlaştırıcı yani kablosuz güçlendirici priz soketli Access Point denediniz mi?

Wifi kablosuz ağı çekmiyor sorunu için öneriler

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WiFi çekim gücünü arttırma

Bazen ortak internet bulunur. Bir de mesela evinde bilgisayar bulunan bir kişi kendi internetini almayıp başka bir yerden kablosuz olarak wifi şifresi ile internete girebilmektedir. Bu durumda da bazı odalarda çok iyi çekmeyen internet için yine wifi menzil genişletici aleti ya da diğer ismi ile sinyal arttırıcı cihazlar satın alınmaktadır. Prize takılan Wifi sinyal güçlendirici cihaz öneri listemizde. Satın alındıktan sonra kurulumu da oldukça kolaydır. Kablosuz bağlantı nasıl güçlendirilir?

Wifi kablosuz ağı çekmiyor sorunu için öneriler

  • Modemi açık bir alanda tutunuz. Mümkün olduğu kadar etrafında bir şey olmasın ve yüksek bir yerde bırakılsın.
  • Modem kanal ayarlarını değiştirerek deneyin. Bazen farklı kablosuz cihazdan dolayı sorun olabiliyor.
  • Access Point kullanabilirsiniz. Orta derecedeki uzaklıklarda tercih edilebilir.
  • Wifi Router Amplifikat yani Wifi tekrarlayıcı sinyal genişletici cihaz kullanılabilir. 

WiFi sinyal arttıma cihazları için not!

Wifi sinyal genişletici cihaz büyük ihtimal işinizi görecek. Tabi bu cihazlar arasında da çekim gücü farkları ve kalite farkı bulunmakta. Bundan dolayı araştırmadan almamanız önerilir. Çok uzak mesafeler içinde az da olsa bazı cihazlar var. Örnek 1 KM uzaklıklar için kullanılabiliyor. Türkiye alışveriş sitelerinden ya da aliexpress sitesinden sipariş verebilirsiniz.

WiFi çekmiyorsa kablosuz menzil genişletici cihaz


Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2018, 19:43

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.