Xiaomi 6G açıklamasıyla ne demek istedi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

6G teknolojisi için Xiaomi çalışmalara başladıklarını duyurdu. Yapılacak çalışmaların neticesi yapay zeka ile ilgili önemli gelişmelere imza atması bekleniyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Corona sıkıntısıyla her ne kadar 5G bu aralar ön planda ise yeni teknoloji açıklaması Xiaomi’ den geldi. 6G çalışmalarına başladık ve mevcuttaki stokların eritilmesini hedefliyoruz.

Düşük fiyatta 5G modelleri çıkaran Xiaomi’den Redmi 10xi kısa süre önce satışa çıkmıştı. Bununla beraber birde CEO’ sundan bir açıklama geldi. 6G için araştırmalar yaptıklarını duyurdu. Açıklamasında herkese internet sloganı için kırsal alanlardaki kullanıcılar içinde uydu internet çalışmalarının başladığını belirtti.

İnternet tabanlı çok sayıda hizmetin rahat bir şekilde çalışabilmesi için şirketin daha yüksek erişim planları olduğu bilinmekte. Önemli modellerle kendini ispatlayan şirketin emin adımlarla akıllı telefonlarda dünya liderleri arasına girdiğini belirtebiliriz. Bize göre bu şekilde devam ederse Huawei’ den sonra ön planda olacağını düşünüyoruz.

6G, bu yıl olmasa da gelecek yıl çok söz edilir bir terim olacaktır. Çok düşük geçikme hızı ve güvenlikte daha yeni iletişim hizmetleri olacak. Hız daha da artacak ve bu teknoloji çok sayıda cihazı öne çıkaracak. Beklenen önemli teknoloji yatırımlarının olması. Normalde daha hızlı geçiş dönemleri olabilir ama buna engel olan nedenlerin başını mevcut teknoloji cihazlarının henüz yeteri satıl seviyesine ulaşmaması yatmakta. Stoklar eridikçe yenilerine yönelilecek. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu gibi teknolojilere tam geçiş dönemleri uzun sürebiliyor. Adı var ama belli yerlerde kullanım imkanı sunulur. Oturması 7-10 yıl sürdüğü oluyor. Yani daha önümüzde uzun bir yıl var gibi duruyor.

Şirketler rekabet nedeniyle önemli çalışmalara imza atacak olsa dabu teknoloji yanında yeni bir dünya düzeni inşaa edilme planı da var. Adına dijital dünya dense de yapay zeka’ nın daha ön plana çıkacağı dönemler bizi bekliyor. 

Xiaomi 6G açıklamasıyla ne demek istedi


Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2020, 20:13

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir