YouTube bu video kullanılamıyor hatası

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

YouTube bu video kullanılamıyor ve herhangi bir videoyu açtığınızda ekrana yüklenemiyor hatası şeklinde uyarı çıkıyor mu? Burada belki ilk akla gelen internet yok veya uygulama sorunu olacağını düşünüyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Video kullanılamıyor, YouTube’ da video yükleme hatası olarak da karşımıza çıkıyor. Dünya genelinde en fazla kullanıcıya sahip çok büyük bir platformu olan YouTube, zaman zaman hata verebilmekte ve hesaplara erişimde problemlere neden olabilmektedir. Bu uyarıların çıkışında geliştirici kaynaklı durumları da göz önüne alın.

En sık karşılaşılan hatalardan birisiyse uygulama da oynatma hatası olarak karşımıza çıkar. Bu hata genellikle kullanıcı kaynaklıdır ve çözüm adımları oldukça kolaydır. Fakat bazı durumlarda sizden kaynaklı olmayabiliyor ve genelde karşınıza çıkabiliyor.

YouTube bu video neden kullanılamıyor?

Bu problemin meydana gelmesindeki en önemli etken, kullanılan cihaz ve bağlantı problemlerdir. Bu problemlerin en önemlisi yetersiz bellek ve işlemci gücüdür.  Ayrıca yetersiz bellek ve işlemcinin yanı sıra, yüksek oranda dolu olan hafıza da bu problemi tetikleyebilir. Fakat bazı durumlarda sorun, cep telefonundan değil, uygulamanın teknik veya yazılım tarafında meydana gelen buglardan da olabilir. Bunun çözümü için de uygulamaya göz atmak ve gerekli işlemleri yapmak gerekir.

YouTube bu video kullanılamıyor yazısının çıkma sebepleri şunlardır:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Yayıncının ilgili videoyu henüz yayına almamış olması ve yayından almış olma olasılığı.
  • İçeriği kaldırmış olmaları. Bu yayınlayan kişinin veya uygulama tarafından yapılan bir işlem olma olasılığı var.
  • Uyarıyı alan ülkede henüz bu video yayına sunulmamış olması.
  • Video hakkında bir işlem başlatmış olmaları olasılığı her zaman mümkün.
  • Kullanılan cihazdan veya uygulamanın ayarlarından alakalı olması.

Bu video kullanılamıyor sorununda çözüm adımları

Eğer sizde bu hata ile karşılaşıyorsanız, ilk yapmanız gereken cihaz durumunuzu kontrol etmek olacaktır. Eğer cihaz durumunda herhangi bir sorun göremiyorsanız, uygulamayı güncellemeyi deneyebilirsiniz. Uygulamayı güncellemenize rağmen sorun çözülmüyorsa, uygulamanın ön belleğini temizlemeyi ve son olarak da tamamen silerek, yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Şu olasılıklara bir göz atalım:

  • Oturum açık ise Gmail oturumunuzu kapatınız.
  • Tarayıcının gizli sekmesiyle ve Opera üzerinden vpn açıp test edin.
  • Sürekli açmaya çalıştığınız cihazı ve internet bağlantısını değiştiriniz.
  • Uygulamada gizli ve kısıtlı mod açık ise kapatınız.
  • İzleme, arama geçmişi temizlensin ve duraklatma seçenekleriyle test edilsin.
  • Uygulamadaki ayarlarda yalnız kablosuz olarak yükle açılsın veya kapatılsın.
  • Uygulamanın eski sürümünün yüklenmesi bazen kesin bir sonuç sağlayabiliyor. Yeni gelen güncellemenin bazı Android telefonlarda sorun çıkardığı oluyor. iPhone’ lar için pek karşılaşmıyoruz diyebiliriz.

İşlemler Smart TV içinde herhangi bir aracı cihazın içinde yazılım sürümüyle alakalı olası problemlerden alakalı olma olasılığı var. Örnek ilgili sürüm desteğinin sonlanması gibi.

YouTube bu video kullanılamıyor hatası
YouTube bu video kullanılamıyor hatası

Hesabın ve uygulamanın kontrol edilmesi

Oturum açarak video izleyenlerin tarayıcı üzerinden veya oturumu çıkışa atarak kontrol etmelerini öneriyoruz. Hesabında sorun çıkan kullanıcıların ilgili profil alanındaki bilgilerde eksiklik varsa düzenlemelerini de öneririz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulamaya gelen bir güncelleme buna sebep olmuşsa o zamanda önceki bir uygulama sürümüne geçilmesi gerekir. Tabi bazen kaldırılıp tekrardan kurmakta yeterli oluyor.

Aşağıya baktığınızda gizli mod ve ayarlar seçeneğini göreceksiniz. Bu iki alana da bakmanızda yarar olacak.

YouTube otomatik oynatma kapatma 1
Video oynatma sorununda kullanılacak bölümler

Video sorunlarında internet faktörünün incelenmesi

Buradaki yapacaklarınız standart olarak uygulanmakta. Bizim ilk aklımıza gelen güvenli internet profilinin kullanılması. İnternet hizmetini aldığınız yerden kontrol ettirirseniz büyük ihtimal bundan kaynaklı olduğunu göreceksiniz. Yanlışlıkla ya da bilerek bu hizmeti aktif ettiğinizi düşünüyoruz.

Bağlantınızı test etmek adına kablosuz bağlantının dışında mobil bağlantı kullanarak gerekli testi uygulamanız kolay olacak.

Bir diğer olasılık ise, ilgili içeriğin Türkiye’ de gösterimi kısıtlandığı anlamını taşır. Bunu yayıncının uyguladığı bir adım olarak görmemizde mümkün. Belki de YouTube’ un kendisi uyguladı. Türkiye dışında olup olmadığını kontrol etmek adına kesinlikle vpn ile denemeniz şart.

İçeriğimizle birebir alakalı YouTube bu video kısıtlandı makalemizi de incelemenizi öneririz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.