Netflix ne kadar internet harcar

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Cep telefonda Netflix ne kadar internet harcıyor? Telefonda Netflix internet tüketimi kullanıcının 3G veya 4.5G tercihine göre değişmekte. İnternet paketinden kaç GB gider okuyalım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Günümüzün dünya çapında en sık kullanılan online TV izleme platformlarından biri olan Netflix artık hemen hemen her kesim tarafından benimsenmiş ve üyelik alınarak kullanılmaya başlanmıştır. Ülkemiz de dahi toplam 190 ülkede hizmet vermekte olan bu online platform düşük, orta ve yüksek kalitede video izleme seçenekleriyle de internet tüketiminde tasarruf sağlanmasına ön ayak olmaktadır.

Önerimiz kesinlikle 3G bağlantısıyla Netflix izlemeniz. Nedeni 4.5G’ de videolar, yayınlar hızlı yüklendiğinden hızlı bir şekilde internet paketiniz bitebilir. Bir kanaldan kanala geçişte veya filmde / dizide ileri geri sarma özelliği kullanıldığında hızlı bir şekilde veriler yükleniyor. Bu da bir videodan diğerine geçtiğinizde çok sayıda görüntüyü artık indirmiş olmanıza neden oluyor.

Video kalitesine göre internet gidiyor

Netflix internet tüketimi: Akla gelen başlıca sorulardan biri olan Netflix internet tüketimini nasıl etkilemektedir sorusu manuel olarak ayarlandığında oldukça düşük kullanım ile kullanıcılarını memnun etmektedir. Netflix videolarında yer alan düşük, orta ya da yüksek kaliteli çözünürlüklerden kendiniz de manuel olarak tercih yapabilirsiniz.

Diğer bir hazırladığımız telefondan Netflix izleme konusuna bakalım mı?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Netflix ne kadar internet harcar

Telefonda Netflix internet tüketimi 

Netflix izlediğimde telefondan kaç GB gider? Düşük video kalitesi saatte ortalama 0,3 GB, orta video kalitesi saatte yaklaşık olarak 0,7 GB ve son olarak da yüksek kaliteli videolarda bu tüketim yaklaşık olarak 3 ya da 7 GB arasında değişim göstermektedir. Netflix hesabınızda yer alan “profilim” sekmesinden “yürütme ayarları” seçeneğine tıklayarak dilediğiniz kalitede video gösterimini manuel olarak ayarlayabilmeniz mümkündür.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.