Netflix pin kodu nedir nasıl açılır kapatılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Netflix Smart TV pin kodunu açarak cinsel filmleri ve dizileri çocuklarınızdan uzak tutabilirsiniz. Yeni eklenen özellikle ile ebeveyn pin kodu açma işleminden sonra erişim kısıtlanacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Netflix Türkiye’ den önemli bir açıklama yapıldı. Çocukları yetişkin içeriklerden korumak için önemli özelliği devreye alan şirket bu konuda ülkenin hassasiyetine saygı duyduklarını dile getirdiler. Netflix ebeveyn pin kodu hizmeti devreye alındı. Ebeveyn kontrol dönemi tüm kullanıcılarına sunuldu. Pin kodu nedir ne işe yarar ve nasıl açılır kısa bir açıklamamız olacak.

Yeni özellik ile önemli ölçüde yayın kontrolü sağlanacak. Her ne kadar internet olan evlerde bu biraz zor olsa da elinizden geldiği kadarıyla her türlü önlemi almakla mükellefsiniz. 

  • Hesap düzeyinde 
  • Profil düzeyinde kontrol dönemi başladı

Netflix pin kodu dönemi

Ebeveyn, çocuğunun izlediklerini denetlemesi için platfomu güçlendirme kararı alan Netflix, pin kodu özelliğini hizmete aldı. 18 Yaş sınırlaması olarak yetişlinlere yönelik kısmi çıplaklık içeriği sahip olan yayınlar kısıtlanacak.

Netflix yıllardır bu yönde çalışmalar yaptıklarından bahseden bir paylaşımda bulunmuş. Türkiye için yetersiz görülen önlemleri güçlendirmeye giden şirketten çoklu denedim dönemi geldi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünya’ da bazı ülkelerde buna benzer hizmetleri ebeveynlere sunuyoruz diyen şirketin amaçlarının kısmi olarak özgürlüğün sunulması ve çocukların yaşına uygun içeriklerin sunulması.

Filmlere ve dizilerin gösterimine pin kodu koymak şartı ile ilgili içerik otomatik filtreleniyor. Şifrelenen yayınlar, filmler ve dizileri açmak için ekrana pin kodu geliyor. Çocuk ve yetişkin gibi profile ayrılan seçeneklere dikkat etmekte fayda var. 

Netflix pin kodu dönemi

Netflix pin kodu açma kapatma

Burada “hesap düzeyi” ve “profil düzeyi” ile ayarlama söz konusu. İlk seçenekle içerikler izlenirken sorunlu içerikler için pin kodu talep edilecek ve profil düzeyinde ise tam izleme yetkisine sahip olunacak. Profil düzeyini kullanarak Netflix şifreleme işlemini yapmış oluyorsunuz.

İleride Netflix 4 haneli pin kodu nedir diye duyar gibiyiz. Ana şifreye ulaşamadığınızda telefon numarası veya mail hesabıyla şifre sıfırlamayı başlatabilirsiniz.

  • Profil ayarlarına ulaşın
  • Plan ayrıntılarının altındaki ayarlara gelin
  • “Ebeveyn kontrolleri” seçeneğine giriniz
  • Hesap düzeyini açınız veya kapatınız

Netflix pin kodu nedir nasıl açılır kapatılır


Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2019, 20:30

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir