Nokia 2 özellikleri kesinleşti

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Nokia firması üst düzey telefon modellerini piyasaya sürerken şimdide alt segment telefon modellerini çıkarmaya hazırlanıyor. Nokia 2 ismini verdiği telefona ait teknik bilgiler haberimizde…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Nokia firması amiral gemisi Nokia 8 ile iyi bir çıkış yakalamaya hazırlanıyor. 100.000’nin üzerinde aldığı ön sipariş ile şirket geleceğe umutla bakmaya başladı. HDM Global tarafında satın alınarak işletim sistemi değiştirilen marka son dönemde akıllı telefon sektöründe adından çok fazla söz ettirmeye başladı. Şimdide uygun fiyatı ile dikkatleri üzerine toplayan Nokia 2 modeli çıkmaya hazırlanıyor. İşte Nokia 2’nin özellikleri…

Nokia 2 modelinin donanım özellikleri kesinleşti

Nokia 2 özellikleri kesinleşti

Kısıtlı bütçeye sahip kullanıcılarını unutmayan firma giriş seviye modelini çıkarıyor. HDM Global firmasının bünyesinde buluna Nokia markası şuana kadarki en ucuz telefon modelini çıkaracak. Nokia 2 modelinin uygun fiyatlı olmasından dolayı nasıl bir teknik özellikleri olacağı herkes tarafından merak edilmektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Nokia 2 modelinin çıkış tarihi ise şuan netleşmiş değildir. Sızan bilgiler arasında farklılıklar bulunmaktadır. Bazıları bu yıl sonunda çıkacağını söylerken bazıları da 2018 yılında piyasada olacağını iddia etmektedir. Bu bilgilerden hangisinin doğru olduğunu telefon piyasaya çıktığında öğrenmiş olacağız.

Teknik özellikleri ise AnTuTu üzerinden doğrulandı. Peki HDM Global kullanıclarına nasıl bir  telefon modeli sunacak ?

Nokia 2 özellikleri

TA-1035 model numarası ile üretilecek telefonda işlemci olarak yine bu sektörde lider marka olan  Qualcomm firmasına it bir işlemci kullanıldığını görüyoruz. Snapdragon 212 olarak tabir edilen işlemci bu modelde yer almaktadır. 1.3 GHz hızında çalışan işlemci dört çekirdekli bir yapısı bulunmaktadır. Ayrıca ana işlemciye destek olarak bulunan grafik birimi olarak ise Adreno 304 kullanılmıştır. Snapdragon 212 işlemcisi ise 28 nm fabrikasyon süreci ile üretilmektedir.

Ayrıca 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza bulunmaktadır. HD çözünürlüğü olan telefonda 4.5 inç ekran bulunmaktadır. Kamera özelliklerine baktığımızda ise ana kamerasının 8 MP çözünürlükte olduğu selfi kamerasının ise 5 MP olduğunuz görüyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İşletim sistemi olarak ise telefon Android 7.1.1 sürümü ile piyasaya sürülecek.


Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2020, 02:36

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.