Numara gizle arama kodu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Avea yani yeni adıyla Türk Telekom veya Turkcell' de gizli arama nasıl yapılır? Ararken telefon numaramın görülmesini istemiyorum. Gizli numaradan arama…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefonlar gün içerisinde bireylerin en çok kullandıkları teknolojik aletler olarak bilinmekle birlikte birini ararken telefon numarasını gizlemek için gerekli olan bir kaç basit adımın uygulanması gerekir. Gizliden arama yapabilmek için kullanılmakta olan operatöre göre girilmesi gereken bazı numaralar bulunmaktadır. Bu işlem doğrultusunda karşıdaki kişiyi gizli olarak arayabilmek mümkün olur.

Türk Telekom numara gizleme işlemi

Türk Telekom operatör kullanıcıları için numara gizleme işlemini yapabilmek oldukça kolaydır. Aranacak olan GSM numarasının baş kısmında #31 kodunun girilmesi ve arama tuşuna basılması halinde arayan kişinin numarası karşı tarafa gizli olarak iletilmektedir. Türk Telekom operatörü numara gizleme işlemi için müşterisinden her hangi bir ücret talebinde bulunmamakla beraber kullanılan kampanya ya da paket içerisinde yer alan bakiyeden konuşma süresi dakikaları düşülmektedir.

Turkcell numara gizleme nasıl yapılır? 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Turkcell operatör kullanıcıları için gerekli olan numara gizleme işlemi Tük Telekom içerisinde de yer aldığı gibi #31 kodu ile gerçekleştirilebilmektedir. Bunun yanı sıra Turkcell online işlemler üzerinden de numara gizleme işlemini yapabilmek mümkün olmaktadır. Web sitesi üzerinden girilecek olan hesap bölümündeki “Çağrı Ayarlarım” kısmından gizliliği açıp kapatabilmek mümkün olur. Karşı tarafın gizli arama ile ilgili yapılmış olan ayarı kapalı ise gizli numaradan arama işlemi gerçekleştirilmemektedir. Turkcell bu işlem için müşterisinden her hangi bir ücrete tabi tutma işlemi gerçekleştirmez.

Vodafone gizli arama adımları

Her hangi bir yeri ararken numaranızın görünmesini istemiyorsanız, #31# sonra telefon numarasını yazıp arama tuşuna basınız.

Normalde telefonun ayarlarında numara gizleme özelliği yer alır. Ama bunla uğraşmak istemiyorsanız yani çok nadir kullanıyorsanız verdiğimiz yöntemle arama yapınız.

Telefondan numarayı gizleyerek arama

Telefon ayarlarından numarayı gizleyerek aramak için örnek olarak iPhone telefonu kullandık. Ayarlar kısmındaki “Telefon” sonra “Numaramı göster” seçeneğine girip numaranızı gizleyebilirsiniz. Gizlemeyi açtığınız gibi kapatmak içinde aynı yere giriniz. 

Numara gizle arama kodu

Android’ de ise Samsung’ tan örnek verecek olursak “Arama ayarlar” sonra “Diğer ayarlar” bölümünden yapabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 01:25

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak