OnePlus güvenlik açığı çıktı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

OnePlus akıllı telefon modellerinde güvenlik açığı ortaya çıktı. Bu güvenlik açığının içeriğini ve nasıl giderebileceğinizi bu haberimizde sizlerle paylaşacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

OnePlus akıllı telefonları ülkemizde çok yaygın olarak satışı olmasa da orta asya ülkelerinde en çok satılan telefon markalarından biridir. Çıkardığı telefon modelleri ülkemiz dahil bir çok  akıllı telefon meraklıları tarafından takip edilmektedir. OnePlus telefon modellerinden yazılım kaynaklı bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Bu güvenlik açığını nasıl kapatabileceğinizi sizlerle paylaşalım.

OnePlus telefonlarda güvenlik açığı çıktı

OnePlus güvenlik açığı çıktı

OnePlus telefonlarında yüklü buluna OxygenOS işletim sistemi  OnePlus 3OnePlus 3T ve OnePlus 5 akıllı telefon modellerinde varsayılan olarak gelen bir uygulama ile telefon içerisine sızılabilmektedir. Bu arka kapı erişimi sebebiyle telefonda bulunan bilgileriniz tehdit edilmektedir.

OnePlus telefon modellerinde OEM parça üretimi yapan firmaların ürettikleri ürünlerin telefonlarındaki performanslarını ölçebilmek için varsayılan bazı uygulamalar telefonlarda yüklü gelmektedir. Bu uygulamadan biride ünlü mobil işlemci markası Qualcomm’a aittir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu uygulama EngineerMode ismiyle telefonlara yüklenmektedir. bu uygulama diğer rootlu uygulamaların çalışma mantığından ayrı olarak bootloader kilidini açmadan root erişimi yapmaktadır. Bu sebepten dolayı bu uygulama üzerinden kullandığınız telefona uzaktan erişim imkanı bulunmaktadır. Cihazlarınıza ulaşabilen bir yazılımcı yazdığı küçük bir kod ile telefonunuzu ele rahatlıkla geçirebilir.

Firma bu tehlikeyi görerek bu uygulamaya verdiği bazı yetkileri iptal edeceğiniz duyurdu. Kullanıcıların telefonlarından Ayarlar>Uygulamalar>Menü>Sistem Uygulamalarını Göster adımlarını takip ederek bu uygulamanın telefonlarında yüklü olup olmadığını kontrol edebilirler. Qualcomm Snapdragon firmasına ait bu uygulamanın  AsusXiaomiLenovo ve Motorla markalı telefonlarda da yüklü olduğunu belirtelim.


Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 12:43

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.