OpenStreetMap nedir nasıl kullanılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

OpenStreetMap nedir ne işe yarar? Facebook' un desteklediği harita uygulaması ile dünyada bilinmeyen yerlerin açığa çıkarılması sağlanılıyor. OpenStreetMap ne demek?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı telefonlar ile aradığını bir yeri çok kısa sürede bulmak çok kolay olabiliyor. Kullanacağınız bir harita uygulamasıyla fazlasıyla buna sahip olacaksınız.  Dünya genelinde bazı yerler hala keşfedilmedi. Bu konuda Facebook önemli bir çalışma yaparak yapay zakayı kullanarak bu alanları eklemeye başladı.

Kısa süre önce yapay zekasını tanıdan Facebook, bir çok ülkede bilinmeyen bazı bölgeleri tespit ettiğini duyurdu. Yeni yapay zekayı OpenStreetMap kullanıcılarının hizmetine açan şirket uygulamayı genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

OpenStreetMap ve RapiD

Yeni teknolojinin desteklediği harita uygulaması şu an için bilgisayar görüntülerinden oluşmakta. Yolların belirlenmesinde OSM platformunda vurgulanmakta. 

Uygulama her zaman doğru yansıtmatabiliyor. Bazı yerler ağlaçlarla gizlenmiş halde olabiliyor. Bazı yerlerde nehir yol gibi durabiliyor. Yani PC görüntüleri yanıltıcı hale dönüşebiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulama tanıtıldığında birde RapiD editörü tanıtıldı. Bu yeni uygulamada yollar otomatik olarak algılanarak veri bütünlüğünde kontrol sağlanmış oluyor.

RapiD, harita üzerinden haritacıların şekillendirmesine imkan veren ve yeni yollar dahi eklemenize imkan sağlayan hizmet.

OpenStreetMap nedir nasıl kullanılır

OpenStreetMap nedir duydunuz mu?

Facebook’ un tüm dünyanın haritasını çıkarmak için bir planı olduğunu biliyor musunuz? Local harita tabanlı bazı çalışmaları açık kaynaklı halde devam ediyor. Bunlarda kullandığı bazı uygulamalardan Marketplaca ve Check in somut hizmetlerden biri.

OpenStreetMap, dünyada tüm yolları, kafeleri, tren istasyonlarını, etkinlik merkezlerini ve çok şey hakkında veri sağlanan ve korunan bir etkinlik topluluğu oluşturuyor. OSM doğru ve güncel hava görüntülerini, GPS cihazlarıyla ve düşük teknoloji almış haritalar kullanılıyor.

OpenStreetMap topluluğu, OSM sunucularının çalışmasını sağlayan mühendisler, CBS uzmanları ve bazı yardımseverlerden oluşmakta.

OpenStreetMap nedir duydunuz mu?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak