Windows 11 ücretsiz VPN programı Opera

Andronova
Yazar Andronova 13 Minimum Okuma
Free Windows 11 VPN programs

Bu içeriğimizde Windows 11 ücretsiz VPN programı Opera tarayıcısı nasıl kullanılır genel bir anlatıma yer vermeye çalışacağız. İçerik devamında öneri VPN uygulamalardan da bahsedeceğiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dün akşam meydana gelen patlama sonucu Türkiye genelinde sosyal medya platformlarında bir kısıtlamaya gidildi. Konuyu merak eden bir çok vatandaşın internet kısıtlamasını aşmak için yardımcı araçlara yöneldiğini görüyoruz.

Opera’ nın VPN hizmeti uzun yıllar sadece bilgisayar için verilirken bir süre sonra mobil desteği de kullanıma açıldı. Çoğu bu hizmeti ücretli yaparken ücretsiz kullanımı olay oldu.

Opera uzun dönemdir bilgisayarlarda VPN hizmeti veriyordu. Ancak bu hizmet cep telefonlarında sağlanmadığından dolayı kullanıcılardan bu konunun düzeltilmesi ile ilgili büyük istek geliyordu. Kullanıcıların isteklerine sonunda cevap veren firma, bilgisayarlar üzerinde VPN hizmetinden memnun olan müşterilerine ve daha önce Opera’ yı hiç denememiş olan yeni müşteri kitlelerine telefonlar üzerinden VPN hizmeti vermeye başladı.

Windows 11 ücretsiz VPN programı var mı?

Bir çoğu yukarıdaki başlıkta olduğu gibi aramalar yapıyor diye düşünmekteyiz. Lakin yardımcı programa gerek kalmadan tarayıcının kendisini yüklemeniz yeterli oluyor. Başarılı bir hizmet veren şirketin bu kullanım imkanını her ülkeye sunduğunu belirtelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İçeriğimiz geçmiş bir makalemizden alınmıştır. Çoklu haber oluşmaması adına birleştirme kararı aldık. Güncellediğimiz içeriğimizin bir kısmı geçmişi işaret etmekte.

Windows 11 ücretsiz VPN programı arayanlara direk Opera tarayıcısını indirmelerini öneriyoruz. Güncel sürümden alıntı görsellerimize bakarak nasıl bir kullanım yapmanız gerektiğini kısa bir anlatımla sonlandırdık.

Windows 11 Opera VPN kullanımı

Windows 11 VPN uygulaması olarak mağaza aramalarında popüler bir çok programla karşılaşacağınızı düşünüyoruz. Geçmişte Windows 10 için kullanılanların bu işletim sistemi içinde geçerli olduğunu belirtelim.

Windows 11 VPN hizmetini kullanmak için gerekli adımlar şöyle:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Resmi sitesinden veya Microsoft Store mağazasından Opera’ yı indirin.
  • Hızlı kurulumdan sonra tarayıcının URL satırında VPN simgesini göreceksiniz. Bunun üstüne dokunun.
  • Hizmet kapalı konumda ise açın. Duruma göre otomatik verilen bölgeyi değiştirmek istiyorsanız size sunulan bölgelerden biri ile değiştirin.
  • Hizmetin ayarlarına girmek için çark işaretine dokunun.
  • Hizmet ayarlarında temel, gizlilik ve özelliklerin yer aldığı alanlara şöyle bir göz gezdirin.
Windows 11 ucretsiz VPN programi
Windows 11 ücretsiz VPN programı Opera

Telefonda Opera tarayıcı kullanımı

Opera tarayıcısı nasıl kullanılır şeklinde soru gelmeden önce biz adımları şu şekilde sıraladık:

  • Opera tarayıcı şeklinde aratın.
  • Yükleme tamamlandığında aç ile başlatınız.
  • Aşağıda sağda opera simgesine dokun.
  • Yanda açılan yerdeki ayarlar’ a dokunun.
  • VPN yan kısımdaki butonu açın.
Opera ücretsiz VPN Windows 10' dan sonra Android' de
Mobil VPN tarayıcısı
Android VPN uygulaması
Ücretsiz Windows 11 VPN kullanımı

Bende resimlerdeki gibi çıkmıyor diyenlerin ya eski versiyon kullandığından veya telefonun eski yazılıma sahip olduğundan desteği bulunmuyor.

Android opera VPN kullanımı
Windows 11 VPN ayarları

Tarayıcı hizmeti hakkında kısa bir açıklama

Şirket bir zaman beta çalışmayı uzun bir süre yayında tuttu. Şimdi ise tam sürüm devreye alınmasıyla kafalardaki soruların cevapları verilmiş oldu. Opera, VPN hizmetini mevcut tarayıcı uygulamasına ekledi. Yani indireceğiniz “Opera tarayıcı” olacak. Bu hizmet tarayıcının özelliklerine ekli olarak bulunuyor. Ayarlara girerek etkinleştirebiliyorsunuz.

Kullanıma açıldığında tüm ülkelere desteği bulunmuyordu. Lakin süreyi uzatmadan hızlı bir şekilde kademeli hizmete alındı.

Ücretsiz olarak tüm müşterilerin kullanımına sunulan bu hizmeti sayesinde cep telefonunuzda kullandığınız interneti daha güvenlikli olarak kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Opera’ nın ücretsiz vpn hizmeti sayesinde ülkelerde ya da bölgelerde erişim yapılamayan sitelere de girebileceksiniz.

Güvenli kullanıma başlayabilmek için ya Opera uygulamanızı güncellemeniz ya da telefonunuzda yüklü değilse uygulamayı yüklemeniz gerekiyor. Ancak uygulama hakkında dikkat edilmesi gereken bir konu bulunuyor. Ücretsiz olarak yayınlanan bu uygulamayı kullanabilmek için firmaya verilerinizi toplama izni vermeniz gerekiyor. Yani firma girdiğiniz tüm siteler ile ilgili veri toplama yetkisine sahip olacak. Lakin bu belki zamanla değişmiş olabilir.

Opera daha önce bilgisayarlar ve iPhone için kullanıma sunduğu VPN sistemini her ne kadar Android kullanıcılarına da getirmiş olsa da uygulama ilk zamanlar her ülkede kullanılmıyordu. Ancak ülke seçimi yaparak uygulamayı başka ülkeden kullanılıyor gibi göstererek belli bir süreliğine kullanım yapıldı.

Geliştirici sürümlerinden faydalanma

Opera’nın bu servisinden faydalanabilmek için öncelikli olarak “Geliştiriciler” sürümünü kullanıyor olmanız gerekmektedir. Sürümü indirip kurduktan sonra şirketin bu uygulamasını kullanabilmek için ilk olarak Opera Web tarayıcıyı yüklemeniz gerekmektedir.

Yapılmış olan son güncellemelerle birlikte, adres çubuğunun sol tarafında VPN butonu yer almaktadır. Bu butona tıklayarak anında uygulamayı faal hale getirebilir ve internet ortamında rahatlıkla gezinebilirsiniz. Firmanın bu hizmetini herhangi bir ek uygulama indirmeden kullanabiliyor olmanız oldukça kullanışlı bir durumdur.

Tarayıcıyı yükleyip kurulumu bitirdikten sonra Ayarlar alanına giderek VPN özelliğini faal bir duruma getirmeniz gerekmektedir. Bunun akabinde herhangi bir internet adresine gidip, gezinme çubuğunun hemen sol bölümünde bulunan VPN sekmesinden ülke seçimini yapabilir ve bu servisi kullanabilmek adına aktifleştirebilirsiniz.

Windows 11 Opera VPN çalışmıyor sorunu

Uygulamanın düzgün çalışmaması halinde yapmanız gerekenler şunlardır:

  • İlk önce internet bağlantısını kontrol etmeniz gerekmektedir.
  • İnternet süratiniz stabil durumda ve güçlü değilse uygulamaya bağlanma durumunuz çok fazla vakit alabilir.
  • Bundan ötürü çalışmama durumunda internet süratinizi kontrol ederek bağlantı seviyesinin nasıl olduğunu kontrol etmeniz gerekmektedir.
  • Kimi hususlarda VPN aktif görünse dahi internet üzerinde gezinmek tam bir işkenceye dönüşebilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında, önce hangi bölge üzerinden hizmet almadığınızı kontrol edin.

Windows 11 ücretsiz VPN programı olarak öneri listemizi aşağıya bırakıyoruz. Lakin bunları kullanmadan önce yukarıdaki adımları uygulayarak programsız kullanmayı denemenizi öneririz.

Windows 11 VPN programları

Hotspot Shield Free Windows 11 içinde bedava kullanıma sahip. En güvenilir olarak görülen hizmetlerden biridir. Bunun yanı sıra aşağıya eklediğimiz görselde yer alan VPN programları denemeden önce kullanıcılar tarafından yapılan yorumlara bir göz atmanızı öneriyoruz.

Uygulamaların geneline ‘Microsoft Store’ içerisinde bulacaksınız. Arama bölümüne VPN yazmanız yeterlidir.

windows vpn programi 3
Windows 11 VPN programları

Windows 11 ücretsiz VPN programı önerilerinin çoğunun belli bir kullanım ömrüne sahip olduğunu belirtelim. Bazıları belli bir dakika veya saatle hizmet vermekte, bazıları belli güne kadar parasız kullanım imkanı sunmakta. Tabi süresiz parasız VPN uygulamalarında ise, belli bir MB olarak günlük kullanım izni verilmekte.

Geçmişte hazırladığımız bir başka makalemiz

Ücretsiz en iyi bilgisayar VPN programı olarak sorulan sorulara genel yanıt olarak kesinlikle kullanıcıların yapmış olduğu yorumlara bakılması gerektiğini önermekteyiz.

Gizliliği sağlamak için kullanılan VPN programları kategorisine birçok program girmekte. Son zamanlarda ihtiyacın artması ile çoğalan bu programlardan hangisinin işe yarar ve kullanışlı olduğu ise önemlidir. Bunun en büyük nedeni ise kaliteli programlarının ücretli olmasıdır.

Aşağıda ücretli ve ücretsiz vpn programları yer aldığı yazımızda bazı uygulamalar tarafımızdan test edilerek yayınlanmıştır. Bunlar kullanıma göre bazen de yoğunluğa göre internet hızında değişiklik göstermekte.

Uyarı olarak ücretsiz olanlar bir süre sonra ücretli olabiliyor. Bundan dolayı güncel araştırma yapınız. Birde yazılımlar için yapılacak derecelendirme göreceli olacaktır. Nedeni eğer uygulama güncelleme almıyor ya da tam tersi alıyor ve bir süre sonra uyumsuzluk çıkarabiliyor.

En iyi bilgisayar VPN programları hangileri

Öncelikle en popüler olanı Hotspot Shield olduğunu belirtelim. Yaygın kullanıma sahip. Güvenir ve popülerdir.

HideMyAss vpn programı ile işlevini profesyonel bir şekilde karşılayacaktır. Bilgisayar ve mobil cihazlarla uyumlu olması, ülkemizde sorunsuz çalışmasının yanı sıra ödediğiniz parayı geniş bir dönem içerisinde eğer memnun kalmazsanız iade edebilme imkanınız bu programı en iyiler sıralamasına sokmakta. Günümüzde en çok IP’ye sahip olan programlardan biridir.

NordVPN, sorunsuz çalışan programlar arasında. Türkçe dil desteğinin olması, 50’den fazla ülkede bağlantısının bulunması, kayıt tutmuyor olması, bilgisayar ve mobil uyumluluğu bu programı tercih etmeniz için önemli avantajlarından.

Express programı, ülkemizde en çok tercih edilen programlar arasında. Knighy Online oyununda engellenmiş olan sunuculara giriş için en çok bu program kullanılmaktadır. Ödediğiniz parayı 30 gün içerisinde iade edebilir ve güçlü sunuculardan faydalanabilirsiniz. Kayıt tutmuyor olması, aynı anda 3 farklı cihazdan bağlanma olanağı, kendini sürekli güncelliyor olması programın tercih edilmesindeki nedenler arasında.

PurePVN programı, dünyada en geniş ağa sahip programdır. 140 ülkeden bağlantı alabilir. 750’den fazla sunucusunun olması da firmanın ne kadar büyük olduğunu göstermekte. Kayıt tutmuyor olması, aynı anda 5 cihazdan bağlanma imkanı, güçlü sunucuları ile kesintisiz bağlantı, ek ödeme ile zararlı yazılımlara karşı sizi koruması programı en iyiler arasına almakta.

CyberGhost programı, verileri ve kimliği gizleyerek internetten anonim şekilde dolaşmanızı sağlayan hızlı bir VPN programı. Şu ana kadar her hangi bir yasaklanmaya takılmadan tüm erişime engelli sitelere giriş sğlayan hızlı bir program. Arayüzü kullanım açısından sade olması her yaşa hitap etmesini sağlıyor. Yalnız programın deneme sürümü belli bir kullanım hakkı veriyor. Ama kesinlikle ücretli alınacak programların başında geliyor. www.andronova.net

Yukarıdaki programlarının ortak özelliklerinden bazıları güvenli oturum sağlar. Erişim yönetimi ağınıza birisi veya birileri girdiğinde verilerinize ulaşamaz veya şifrelenir. Ücretsiz sürümlerde kısıtlı kullanım hakkı olmakta ve ücretsiz olanların çoğunda reklam yer almakta.

image 9
Ücretsiz en iyi bilgisayar VPN programı hangisi

VPN programlarının detayları

VPN kısaltmasını duymayanız kalmamıştır herhalde. İster bilgisayarınızda ister tabletinizde ister akıllı telefonlarınızda internet sitelerine giriş engeli ile karşılaştığınızda VPN programları kullanmaktayız. Daha önceleri DNS numaraları kullanılarak bu engel aşılmaya çalışılırken artık bu engellere daha gelişmiş bir çözüm önerisi olan VPN uygulamaları yazılımcılar tarafından çıkarıldı.

Özellikle son günlerde yaşanan sıklıkla internet sorunlarına bu uygulamaları kullanarak çözüm üretebilirsiniz. Şimdi bu yazımızda akıllı telefonlarda kullanabileceğiniz en iyi VPN uygulamalarını paylaşacağız. Tabi ki bu uygulamalar android işletim sistemine sahip Samsung, LG, Sony Xperia gibi telefonlar için olacaktır. Google Play Storede yer alan ve kullanıcılar tarafında test edilmiş aynı zamanda güvenliği olduğu düşünülen uygulamaları elimizden geldiği kadar paylaşacağız. Fakat şunu da belirtmekte fayda vardır. VPN kullanımında güvenlik çok önemlidir. Sizden habersiz akıllı telefonlarınıza farklı uygulamalarda bu yazılımla beraber gelebilir. Bir virüs veya farklı bir yazılım. Bundan dolayı her ne kadar buradakiler güvenli desek de dikkatli olmakta fayda vardır.

VPN kullanım şekilleri

Yukarıda dediğimiz gib VPN yani “Virtual Private Network” uygulamaları çok yoğun olarak kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır. Android market olan google play storeye girdiğinizde bir çok seçenek görebilirsiniz. Google Play Storede yer alan ve güvenirliği kullanıcılar tarafından test edilmiş uygulamalardan bir kaçını sizlerle paylaşalım.

İlk uygulamamız Turbo VPN en çok beğenilen ve en çok indirilen VPN uygulamasıdır. Bu uygulamayı google play store den indirip kullanmak ücretsiz fakat bunu karşılığında firma telefonunuzda reklam yayınlamaktadır. Bu reklamlara katlandığınız müddetçe herhangi bir sıkıntı olmadan kullanabilirsiniz. Bu uygulama WiFiLTE ve 3G ağların hepsinde VPN kullandırmaktadır.

İkinci sırada ise VPN Proxy Master uygulaması yer almaktadır. Bu uygulama açıkçası tasarımı ile ön plana çıkmaktadır. Güzel tasarımı olan bir VPN uygulamasıdır. Yukarıdaki uygulama gibi ücretsiz VPN hizmeti veren uygulama bunun karşılığında reklam yayınlamaktadır. Ayrıca bu uygulama güvenlik açısından  OpenVPN protokollerini (UDP / TCP)  ile telefonda yer alan verileri şifreler.

Son uygulama ise Free VPN – Betternet uygulamasıdır. Buda adından da anlaşılacağı üzere ücretsiz VPN hizmeti vermektedir. Diğer saydığımız uygulamalardan farklı özellikler bu VPN uygulamasında yer almaktadır. Ayrıca şunu da belirtelim diğerlerinde daha hızlı bir VPN bağlantısı telefonlarınıza sağlamaktadır.

Ücretsiz en iyi bilgisayar VPN programı hangisi sorusuna genel bir yanıtla cevaplamak istedik. Her zaman hangi programı kullanmalıyım sorusunun cevabı kesinlikle kullanıcıların yaptığı yorumlarla anlaşılır. En iyisi bir süre sonra kullanıcılarını rahatsız edecek şeyler çıkardığı oluyor.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.