Minecraft kanal nasıl etkinleştirilir

Savaş Taşcıoğlu
Yazar Savaş Taşcıoğlu 2 Minimum Okuma

Minecraft oyunda kanal etkinleştirme işleminde yapılacaklar diye adlandırılan bazı adımlar bulunuyor. Kanal açmak için başvurularda çok sayıda çocuk hesap yer alıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Minecraft yeni sürümü, yeni teknik özellikler ve içeriklerle geldi. Kanal özelliği de bu yenilikler arasında yerini aldı. Adından da anlaşılacağı üzere güncellemede bloklara ve su bazlı özelliklere odaklanıldı. Mercan ve mavi buz da kanala dahil oldu.

Kanallar, Minecraft oyuncuları için durum etkisi yapan bir blok türüdür. Aynı zamanda bir alan ürettiklerinden dolayı oyuncular tarafından fenerlere de benzetilir. İki blok türü arasında ki farkın sağladıkları durumunun türü olarak adlandırılır. Kanallar su soluma yeteneği verdiği gibi suyun altında yapılan madenciliğe de hız katar.

Minecraft kanal nasıl etkinleştirilir?

Bu özelliği etkinleştirmek karmaşık gibi görünse de zor değildir. Fakat kanalları etkinleştirmek için belli bir süre gerekir.

Kanal özelliğini aktif etmek için şu adımları takip edin;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • İlk olarak boru bloğunu ektin duruma getirmeniz gerekir. Çünkü boru bloğuna etkin olunca suya ihtiyaç olur.
  • Ayrıca halkaları yerleştirmek adına 5×5×5 büyüklükte bir alana ihtiyacınız var. Yapıya eklediğiniz her 7 prizmarin bloğu için kanal etkisi 16 blok artar. Maksimum etki için 96 blokta 46 blok olur.
  • Boruları bu şekilde tamamladıktan sonra, etraftaki 8×8×8 blokta çetelere toplam 4 hasar verir.
  • Daha sonra ise Nautilus Kabuklarına ve Denizin Kalbine ihtiyacınız olacak. Deniz kalbini ise batık hazinelerinde bulabilirsiniz.

Bu aşamalardan sonra kanalınızı aktif edebilirsiniz.

İlk olarak 2009 yılında çıkış yapmasına rağmen popülaritesini hiç kaybetmeyen Minecraft, önümüzdeki günlerde yeni bir güncellemeye daha imza atacak. “1.16 Nether Güncellemesi” için yapılan açıklamalarda; oyunda yeni blokların, yeni biyomların ve bazı eski kalıntıların geleceğini söyleyelim.. Ayrıca bu yeni güncelleme ile bazı oyun içi sorunlar da çözülecek.

Minecraft kanal nasıl etkinleştirilir

Oyunda yaşanan kanal kapanmaları ve kanal açılmıyor gibi problem yaşayanların çoğunda geçici giriş sorunları veya yapılan sık işlemlerden dolayı giriş yasağı ile sonuçlanabiliyor. Engel alan hesaplar, giriş yapılan bilgisayar, tablet ve telefonların kısıtlanması ile de sonuçlanıyor.

Sonraki: Oyunlarda ekran kartı kendini kapatıyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Takip etmek:
Teknoloji alanında uzun yıllar teknik personel olarak hizmet verdim. Web site yazarlığı ve editörlük hizmetine 2013 yılında başladım. Şu aralar hem kendi teknoloji haber sitemde hem Andronova' da makale yazarlığı yapıyorum. İlgi ve iş alanı: Bilgisayar ve mobil cihazlardaki genel sorunlara yönelik araştırma ve onarım, Aynı zamanda popüler operatörlerden birinin uygulamalarını inceleme ve raporlama.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir