Pardus nedir nerenin yerli mi?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Türk malı Pardus işletim sisteminin hangi kodlama ile yapıldığını biliyor musunuz? Türkiye' nin milli sistemi olarak bilinen Pardus' un bilgisayarlarda kullanımı arttı. Pardus ücretsiz mi ücretli mi?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayar sistemlerinin olmazsa olmazlarından biri olarak kabul edilen işletim sistemleri, tüm veri işlemlerinin yapılabildiği bir sisteme dayanıyor. Hali hazırda dünya üzerinde kullanılan onlarca farklı işletim sistemleri bulunuyor. Birçok gelişmiş ülke, kendi bilgisayar işletim sistemlerini kurarak bu konudaki dış bağımlılıktan kurtulmayı hedeflemiştir. Bu kapsamda henüz yeni olan ve giderek artan bir piyasaya sahip olmayı başaran Pardus, Türkiye‘den dünyaya açılan bir kapı olarak değerlendiriliyor.

Pardus hakkında: Linux temelli olan ve tamamen açık kaynak kodlu olarak kullanılabilen Pardus, ücretsiz olarak indirilebilen ve kolayca kurulumu yapılabilen bir özelliğe sahiptir. TÜBİTAK tarafından sürekli geliştirilmeye ve sürdürülebilir bir sistem haline getirilmeye çalışılan Pardus işletim sistemi, kurumsal ihtiyaçları tamamen karşılayabilecek bir altyapıya sahip olarak özgün yazılımları bünyesinde topluyor. Pardus indirmek için aşağıdaki adresi ziyaret ediniz.

Pardus nedir nerenin yerli mi?

Yerli işletim sistemi Pardus

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Pardus işletim sisteminin Türkiye’ye ait bir sistem olduğunu söylemek doğru bir tabirdir. Linux’un da izlerini taşıması, tamamen açık kaynak kodlu olması, özellikle özgün projeler geliştirmek isteyen Türk kullanıcılarının varlığı nedeniyle, Pardus kullanımı büyük bir hızla artış göstermeye devam ediyor.

Pardus’un bir çok açık kaynak kodlu projeleri de bulunuyor. Bunun temel nedeni, sistemin kullanımının kobilerde ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırılmasını sağlamak. TÜBİTAK tarafından titizlikle geliştirilmeye çalışılan Pardus, dünyanın her yerindeki tüm internet kullanıcılarının rahatlıkla faydalanabileceği ve hemen kullanabilecekleri bir yapıya sahiptir.

Milli yazılımı bilgisayarınızda kullanmak isteyenler Pardus indirme adresi pardus.org.tr/surumler ziyaret edebilir. 


Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2018, 15:01

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.