Plakadan araç sahibini sorgulama

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Turkiye.gov.tr yani e-Devlet uygulamasıyla plakadan araç sorgulaması, ceza sorgulaması ve hasar sorgulamasını yapabilirsiniz. Diğer hizmetler için daha önce hazırladığımıza göz atınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Araç borç, araç hasar sorgulama, plaka’ ya yazılan cezayı sorgulama ve vergi borçlarını sorgulamak için sırasıyla verdiğimiz adresleri deneyiniz. Bu hizmetleri sorgulayabilmeniz için e-Devlet hesabı olması gerekiyor. Yoksa PTT şubelerine başvuru yapabilirsiniz. 

e-Devlet hizmetlerini telefonunuza yükleyeceğiniz uygulaması ile kolayça işlem yapabilirsiniz. Ama bazı hizmetler mobil uygulamasında yer almıyor. Bundan dolayı internet tarayıcısını kullanarak yapabilirsiniz. İsterseniz de bilgisayardan da yapabilirsiniz. Araç sorgulama ve adıma kayıtlı araçları sorgulama yazımızla gerekli bilgilendirmeyi yapmak istedik. Bazı hizmetleri çoğu kullanıcılar farketmemekte.

Not olarak telefonla sorgulama yapılabilir. İlgili kurumun resmi telefon numaralarına internetten ulaşabilirsiniz. SMS ile sorgulamalarda özel iletişim ücreti olarak 2-6 TL arası ücret gelebilmekte.

Plakadan araç sahibini sorgulama

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

e-Devlet araç sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet araç sorgulama nasıl yapılır?

  • Vergi borcu sorgulama: turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu
  • Trafik poliçesi ve hasar sorgulaması: turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama
  • Araç plaka ceza sorgulaması: turkiye.gov.tr/emniyet-arac-plakasina-yazilan-ceza-sorgulama
  • Şahıs ve sürücü belgesine kesilen ceza sorgulaması: sürücü belgesine yazılan cezayı sorgulama
  • Araç tescil sorgulaması: turkiye.gov.tr/emniyet-adima-tescilli-arac-sorgulama
  • Otoparka çekilen araçları sorgulama: otopark çekilen araçlar

Yazdığımız hizmetlerin dışında çok sayıda hizmet bulunmakta. Bunlara ulaşmak için ilgili kategorileri kullanabilirsiniz. Birde Turkiye.gov.tr’ nin arama bölümünden yapabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 07:24

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.