Port tetikleme nedir nasıl kullanılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Eskiden çoğunlukla bu alanın ana başlığı NAT olarak bilinmekteydi. Oyun ve uygulamalarda port açmak için kullanılan bir seçenektir. Açmak istediğinizde nadir çıkışa atabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Port tetikleme, TP Link modemde daha sık karşılaştığınız arayüz seçeneklerinden biridir. Daha önce kullanmamış bir buranın ne işe yaradığını bilemeyebilir. Internet üzerinden oynanan oyunlar, port gerektiren uygulama ve video konferansı için çoklu olarak bağlantı gerekebiliyor. Port açmada kullanılan, önem arz eden seçeneklerden biri diyebiliriz. Bura oyunlarda ve telefon bağlantılarında hem görüntü aktarımında hem ses aktarımında yer almakta.

Bir çok modem markasında geçmişte NAT olarak bilinen bir seçenektir ve firmalarda sık işlem alanlarından biridir. Yazının anlatımda resimli şekilde teker teker adımları gösterdik ve farklı ürünlerde mantık aynıdır lakin yerler farklı olabilir.

  • Cihazın arayüzüne ip adresiyle giriniz.
  • “İletim” yazan bölümü açınız.
  • Gerekli seçenekleri göreceksiniz.
  • “Yeni ekle” ve aşağıdaki seçenkeleri eklemeniz yeterli.
  • Tetikleme portuna ve açılana (UDP / TCP) ilgili portu yazıyorsunuz. Örnek 8090    
  • Tetikleme ve açılan Protokolü hepsi.

Kaydet butonundan sonra test ediniz ve eğer sorun yaşıyorsanız o zaman DMZ’ nin açılması gerekebilir. Bunun için DMZ nedir haberine bakınız.

Port tetikleme nedir nasıl kullanılır

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Açacağınız ilgili alanın görüntüsü aşağıya ekledik ve yine cihazdan cihaza değişken olduğunu belirtelim.

Port tetikleme dmz açma

İşlem sırasında kayıt edilirken bir anda çıkışa attığı zamanlar olabiliyor. Biz kullanılan sistemden veya tarih ayarından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Test için telefondan ve PC’ nin birden çok tarayıcısıyla kontrol edilsin. Son olarak resetlenmesiyle belki problem aşılacaktır.


Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2021, 18:28

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak