Pubg Mobil para iadesi yapmıyor sorunu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Pubg Mobil para iadesi yapmıyor şikayetlerin çoğunun bir çözümü olmadığını görmekteyiz. Genelde işlem yapılan hat, telefon ve hesap bilgileri kontrol ediliyor ve yanıt red oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kredi kartımdan para çekilmiş, çocuğum yanlışlıkla oyun satın almış veya uc satın aldı paranın iadesini istiyorum diyerek çok sayıda şikayetle karşılaşıyoruz. Eskiden çok sık olan 3. parti uygulama ve oyunlardan haksız yera alınan paralar hala alınmaya devam ediyor. Tabi bu sefer farklı durumlarla ortaya çıkıyor. Eskiden satın aldığınız telefonlarda dahili olarak gelen demo oyunları oynayanlar yanlışlıkla karşısına gelen full sürüm onayı ile satın alınma gerçekleşiyordu. Oyunlarda ise telefonlara eklenen mobil ödeme yöntemi veya hatlarda açık olan mobil ödemeyi kullanarak satın alınmalar gerçekleşiyor. 

Pubg Mobil para iadesi nasıl yapılır diyenlerin yapacağı işlem:

  • İşlem yapılan yer Google Play ya da App Store ise o zaman mağazadan iade talebi oluşturulabilir. Açılan kayıt olumlu görülürse iade yapılır. Lakin çoğunlukla bu oyunda gördüğümüz kadarıyla olumsuz dönüş yapılıyor. 
  • iPhone kullananların yapacağı “Reportaproblem.apple.com” sitesine girmeleri.
  • Hesap bilgileriyle oturum açmaları.
  • İade talep edeceğiniz ürünün yanında bildir ile ya da sorun bildirimle işlemleri başlatın.
  • Android cihaz için https://support.google.com/googleplay/workflow/9813244?p=refundAWF&visit_id=637452779460687174-772026735&rd=1 adresinden işlemleri yapınız.

Yukarıdakiler dışında cihazdaki mağaza uygulaması üzerinden de talep gönderilebilir.

Pubg Mobil para iadesi yapmıyor ise;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Tüketici Hakem Heyeti’ nden görüşünüz.
  • Cimer’ den şikayetinizi iletin.
  • Adliyeden savcılık ön bürosundan başvurunuzu yapınız.

Tabi uygun görülmeyebilir ve takipsizlikle sonuçlanabilir. Burada yasal bir düzenlemenin devreye girmesi gerekiyor. Son onay şekli olarak ek bir onaylama ekranı gelmesi çoğu yanlışlığı veya kişi dışında işlem yapılmasını zorlaştırabilir.

Pubg Mobil para iadesi yapmıyor sorunu


Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2021, 16:54

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.