Sahte aidat iade sorgulaması

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Twitter’ da TC aidat iade sorgulaması reklamına dikkat edin yine bir dolandırıcılıkla karşımızdalar. Kredi kart bilgileriyle sorgulama şeklinde face sayfa ekranı açılıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yine bir sosyal medya üzerinden reklamla dolandırıcılık yöntemi. Twitter’ da sık sık karşılaştığımız bankayla alakalı reklamlara bir başka boyut kazandırmaya devam ediyorlar.

TC aidat iade şeklinde Twitter kullanıcı adı kullanılarak bağlantı web adresi ise eiade-cimer. com olarak karşımıza çıkıyor.

Reklamdaki bağlantıya girdiğinizde aşağıdaki görseldeki bilgileri talep ediyorlar. Kart iade sorgulaması gibi sahte bir sorgulama ekranı sizi karşılıyor. Hiç bir banka bu şekilde bir kart bilgilerini isteyerek sorgulama ekranı çıkarmaz.

  • Online aidat iade sistemi  
  • Aidat iadesi yalnızca kredi kartları için geçerli  
  • Kabul edilen kart çeşitleri  Mastercard – Visa  
  • Kart numarasını, arka kısmındaki cvv kodu, ay ve yılını yazmanızı istiyorlar
Sahte aidat iade sorgulaması
Sahte aidat iade sorgulaması
Sahte aidat iade reklamı
Sahte aidat sorgulaması

Kredi kartı bilgilerinin sorgulama ekranına yazıldığında sorgulamadan sonra sizden telefona gelen kodu yazmanız istenilecek. Bu işlemin sıralamasını aşağıda bulacaksınız. Hiç bir şekilde internette gördüğünüz reklam, kampanya ve hediyelere inanarak işlem yapmayınız. Birde sizi arayanlarla kart bilgilerinizi paylaşmayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kart bilgilerinin sorgulamasını banka görevlisi dahi yapmaz. 

  • Kart bilgilerle sorulama yapılıyor 
  • Dolandırıcılar bu bilgilerle banka online giriş ekranından işlem yapıyor
  • Bankadan size telefona sms olarak kod geliyor
  • Sahte sorgulama ekranında da kod ekran açılıyor ve siz bu kodu girdiğinizde onlarda hesabınıza ulaşmış oluyor

Sahte arama ve mesajlar

Bir diğer tehlike operatör adlarını kullanarak yapılan arama ve mesajlar.

Vodafone kampanya bölümünden aradıklarını söyleyen 0850.. müşteri temsilcisinin sunduğu numaranızı Vodafone’ a taşıdığınızda “1700 SMS, 1700 DK ve internet paketi ise 5GB” abonelik ücreti 33 TL ya da 32 TL kampanyasından yararlanmak ister misiniz şeklinde sunulan kampanya.

Uzun yıllardır telefonla dolandırıcılık bir moda haline dönüştü. Kolay yoldan zengin olmak gibi bir durum gibi görülen ve şebeke halinde çalışanlarla dolu olan yöntemlere her geçen gün yenisi ekleniyor. İşte bu yüzden insanlar normal müşteri hizmetlerinden gelen aramalara dahi şüpheyle yaklaşıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Arayanlar gerçekten Vodafone’ dan mı arıyor?

Sizin için Vodafone’ u arayıp bu numarayı sorgulattık. Telefon numarası direk Vodafone’ a ait değil ama onlarla anlaşmalı bir çağrı merkezi. Yani taşaron bir firma üzerinden satış yapılmakta. Aracı şirketin burada satıştan prim aldığı bir yapı ve sadece Vodafone ile anlaşmaları bulunmuyor. Birden fazla şirket adına pazarlama yapabiliyorlar.

Ne kadar güvenli?

Güvenirliği konusunda net bir bilgiye sahip değiliz ama yarın oluşabilecek bir maduriyette şikayet her iki tarafada yapılabilir. Ama eğer resmi evrak isteniyor ve bu evraklar arayan firmaya gönderiliyorsa o zaman yarın oluşabilecek bir zafiyette nereden geldiğini anlayamayabilirsiniz.

İstenile resmi evrakların başka bir yerde kullanılmayacağına kimse kefil olamaz. Hattı mevcut Telekom şirketlerinde dahi veriler pazarlanırlen bu verilerin farklı amaçta kullanılmayacağından kimse emin olamaz.

Bu 0850… numara sürekli kişiye ulaşana kadar ısrarla aramaya devam eder. Hatta kampanyadan yararlanmak istemediğinizi belirtmenize rağmen günler sonra tekrar karşınıza çıkabiliyor. Rahatsızlık verilenlerden biri iseniz Vodafone’ u arayarak şikayette bulunabilir ve isterseniz yasal şikayette de bulunabilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.