Sahte uygulamalarla Google Play Store değişime gitti

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Geçtiğimiz yıl Google Play' da büyük güvenlik açıklarının olduğu gözler önüne serildi. Android tabanlı tüm cihazların ne gibi büyük tehlikelere açık olduğuna bir kez daha şahit olduk.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Geçen sene Google Play’ de görülen güvenlik açıkları Google’ de büyük değişime götürdü. Artık uygulamalar sık denetim altında…

WhatsApp’ a benzeyen sahte uygulama neredeyse 1 milyon yükleme yapmıştı. Neyse ki sahte WhatsApp‘ da sadece reklamları barındıran virüs bulunmuştu. Düşünün kişisel verileri ve şifreleri çalan bir virüsü barındırıyor olsaydı! Bu açıkla beraber hem WhatsApp, hemde Google, gerekli adımları attı ve sıkı denetime başladı.

2017 Yılında Google Play Store‘ den yaklaşık 700 milyon uygulama kaldırılma kararı alındı. Bu uygulamaların 250 milyona yakını kopya uygulama. Düşünün ne kadar büyük bir tehlike barındırıyormuş. 

Sahte uygulamalar virüs saçıyor!

WhatsApp uygulaması sayesinde Google, büyük bir güvenlik önlemi aldı. Düşünün ne kadar güvenli bir platform olarak düşünülen Google Play‘ de tabiri caizse at koşturmuşlar.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eskiden bilgisayar alan her birey ne var ne yok bilgisayarına yükletir ya da yüklerdi. Bu lazım mı olsun bu o da olsun. Sonralardan mobil cihazlar yayıldıkca bu durum oraya sıçradı.

Yüklediğiniz uygulamalara dikkat! lüzumsuz programlar hem telefonu yorar hemde güvenlik açıklarına neden olabilir. Evet yanlış anlamadınız! Güncel olmayan programlar ilerleyen zamanlarda sistemde açık oluşturabilir.

Sahte uygulamalarla Google Play Store değişime gitti


Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 09:44

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir