Samsung ağ ayarlarını sıfırlama hangi bölümde

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung Galaxy ve Note serilerinde ağ ayarları nasıl sıfırlanır ve "Ağ ayarlarını sıfırla" nedir kısa kısa yazmaya çalıştık. Bluetooth / Wifi bağlanmıyor veya mobil veri bağlantı yok çözümü.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ağ ayarlarını sıfırlama, internet bağlantı sorunlarında veya ayarlarda yaşanan sorunlarda tercih edilmekte. Bu işlem  aynı zamanda Bluetooth hatalarında da çözüm olarak kullanılıyor. 

Telefon internete bağlanmıyor veya mobil veri açılmıyor ise kesinlikle bu yöntem ilk deneneceklerden biri. Tabi telefonun kapatılması da ilk önerilerin içerisinde yer alıyor.

Kablosuz ağlara bağlanamıyorsanız ya da bir ağa bağlanamıyorsanız bu işlem yapılabilir. Bir ağ için önce ağı unut yapılmalı sonra bu denenmeli.

Mobil internet erişiminde hatalarla karşılaşıldığında alınan bir sorun kodu varsa onla bize yazabilirsiniz. Tabi bu çözüm için bir şeyler vermediyse!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Galaxy A, Galaxy M, Galaxy S, Galaxy J ve Note serilerinde Android sürümlerine göre bölümü farklı olabilir.

Samsung ağ ayarları nasıl sıfırlanır?

Samsung telefonda ağ ayarları sıfırlama işlemi için sırasıyla şunları yapınız;

  • Uygulamalardan ayarlara geçin
  • Genel yönetime geçiş yapınız
  • Sıfırlaya giriniz
  • Ağ ayarlarını sıfırla tıklayın
  • Fabrika ayarlarına dönle işlem yapınız

Samsung ağ ayarlarını sıfırlama hangi bölümde

Samsung galaxy ağ ayarları

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki işlem mobil veri ayarlarını, WiFi ve Bluetooth ayarlarını sıfırlayacak. Bu alanla ilgili kayıtlı bilgiler silinecek. 

İnternet ayarlarında hata yoksa, 3G ve LTE / 4.5G bağlantıları denendi ise birde sim kartın başka telefonda denenmesi gerekiyor. Wifi içinde şifreleme tipleri ve kanal ayarları sorunların çözümünde kullanılabiliyor. 

Son hard resetle test edilebilir. Bu da tüm verilerin silinmesi demek. Bazı modellerde “Yedekle ve sıfırla” bölümünden işlem yapılmakta. Bu bölümler Android sürümlerine göre değişebilir.


Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2019, 20:22

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.