Samsung, Bixby akıllı hoparlörü bu yıl çıkarmayabilir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung, bu yıl Bixby akıllı hoparlörünü piyasaya çıkarmayabilir. Nedeni Bixby' nin geliştirme aşamasının henüz tamamlanmadığı ve diğer rakiplerinin önüne geçmek için çalışmaların süreceği!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung, diğer rakip firmalarında içinde yer aldığı akıllı hoparlör sektörüne de adım atıyor ve gelecek olan akıllı hoparlör, Bixby desteğine sahip olacaktı. Samsung, Apple, amazon ve google’ın da yer aldığı akıllı hoparlör sektörüne, kendi ürettiği akıllı asistanın yardımı ile girmeyi planlıyordu. Wall Street Journal’ın yeni yayınladığı rapora göre Samsung, Bixby tarafından desteklenecek olan akıllı hoparlör üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bixby, Samsung’un suni zekası olarak yakınımızda duruyor ve Alexa’ya, Siri’ye, Google Asistan’a meydan okuyacağa benziyor.

Samsung, Bixby akıllı hoparlörü bu yıl çıkarmayabilir

Samsung akıllı hoparlör ne zaman çıkacak?

Hala çalışmaların ilk safhalarında olan akıllı hoparlör, Vega ismini taşıyor. Raporlarda yazılana göre akıllı hoparlörün çalışmalarının yavaşlamasına sebep olan etkenin Bixby olduğu söylenmekte. Geçtiğimiz yıllarda Samsung, Amerika da Bixby’i denemelerini sağlayacak denek gruplarını oluşturmuş ve erken tarihli kullanıma sunmuştu. Fakat hala Bixby üzerindeki çalışmalar ve geliştirmeler devam ettiği için, Vega’yı yakın zamanlarda görmemiz ve kullanmamız oldukça zor gibi görünüyor. Henüz geçtiğimiz günlerde, Alibaba’nın Çin pazarına yönelik yeni bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Şu anda Amazon Echo, google home ve Apple’ın Home Pod benzeri akıllı hoparlörleri Amerika pazarlarında satışı mevcut durumda.

Samsung’un Bixby destekli akıllı hoparlörünü ve sektörde bulunan diğer rakiplerine ne şekilde meydan okuyacağını izlemek oldukça heyecanlı ve ilginç olacaktır. Tabi bu durumda akıllı hoparlör Bixby kullanmak için kullanıcılar oldukça uzun bir süre beklemek zorunda kalabilirler.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak