Samsung ekranı ikiye bölme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung Galaxy telefonun ekranı nasıl ikiye bölünür? Çoklu ekran yani çoklu pencere bölümünden bölünmüş ekran açılabilir veya tam tersi kapatılabilir. Peki bölünmüş ekrandan nasıl çıkılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung akıllı cihazlarda yer alan en büyük özelliklerden bir tanesi ekranı ikiye bölme olarak bilinen ve aynı anda iki farklı uygulamanın kullanılabilmesine olanak tanıyan özelliktir. Pek çok Samsung cihaz kullanıcılarının bu özelliği tercih ettiği bilinmekle birlikte kullanıcıların aynı anda iki farklı uygulamayı kullanabilmesi için ekranı ikiye bölme özelliğini aktif etmeleri gerekir. 

Samsung cihazı olan kullanıcılar için ekranı ikiye bölme işlemi için öncelikli olarak tuş bölmesi üzerinden sol kısımda bulunan menüye basılması gerekir.

Samsung ekranı ikiye bölme nasıl yapılır?

Aktif olan uygulamaların yer aldığı bu menü üzerinden kullanılmak istenen iki farklı uygulama seçilerek ekran ikiye bölünür. Daha sonrasında bu uygulamaların anlık olarak yer değiştirilmesi için yine aynı işlemler tercih edilebilmektedir.

Samsung ekranı bölme: Telefonun sağ tarafındaki 2 pencere simgesine dokunun. Üst kısımda 3 noktaya tıklayın. Ayarlar / bölünmüş ekran seçeneğinden yapabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ekranı bölmeSamsung Ekranı ikiye BölmeSamsung Ekran ikiye nasıl bölünürSamsung Ekranı ikiye Bölmek

Samsung telefonun ekranı ikiye bölme iptali

Cihaz içerisinde ekranı ikiye bölme işlemi yapıldıktan sonra tek ekran olarak devam etmek isteyen kullanıcılar için çift bölmeyi iptal edebilmek mümkün olur. Bunun için uygulamalardan birinden çıkış yapmak ve menü tuşu üzerinden çalışmakta olan uygulamayı kapatmak yeterli olacaktır.

Samsung cihazların en bilindik özelliklerinden bir tanesi olan çift ekran ya da bölme ekran sayesinde kullanıcıların bir çoğu hemen her uygulama içerisinde bu özelliği aktif edebilmektedir. Kimi uygulamalarda bu özelliğin çalışmadığı görülmekle birlikte genele bakıldığı zaman oyunların çift ekranda çalıştırılmadığı göze çarpmaktadır.


Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2018, 00:34

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.