Samsung hızlı şarj arada bir olmuyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Samsung' un bazı modelinde hızlı şarj sorunu ile karşılaşıldığını gördük. Bunlardan ikisi Galaxy S8+ ile Plus S9 Plus için arada bir hızlı şarj olmuyor şikayeti geliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu sıkıntıyı iki şekilde ele alacağız. Birincisi arada bir olmama ve ikincisi ise sık sık sorun çıkarmasının sebepleri neler inceleyeceğiz. Daha önce Samsung‘ a bu durum iletilmiş ve verilen cevap genelde olan tüm cihazları kapsamakta.

Arada bir hızlı şarj olmuyor, çoğunlukla yazılım güncellemeleriyle ortaya çıktığını düşünüyoruz. Analiz için bununla karşılaşanların ne zamandır böyle bir şeyin olduğunu sormak ve yaptığı işlemlere bakmak gerekir. Aşağıya çoğu çıkabilecek pil sıkıntılarında yapılacakları ekledik. Duruma göre ayrı ayrı testlere göre markanın çağrı merkeziyle ve servisiyle iletişime geçilebilir.

Telefon sık sık hızlı şarj olmuyor sıkıntısında ise bize göre fiziksel bir neden olabilir. Ama bunlar sadece telefondan kaynaklı değil şarj adaptörü ve kablosuyla da alakalı olabiliyor. Yine yazılım faktörü var ama en düşük olasılıkta yer alıyor. Kablosuz şarj özelliği olan cihazlarda durum belki farklı olabiliyor.

Samsung hızlı şarj olmuyor sorunu

Bu kısımdaki işlemler batarya şarj sıkıntılarında yapılabileceklerin genelini kapsamakta. Aklınıza farklı seçeneklerde geliyorsa yazmanızı rica ediyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Karşılaşılan sıkıntı sık sık mı yoksa ara ara mı çıkıyor analiz ediniz.
  2. Şarjdan önce telefonu kapatılıp açılması işe yarıyor mu?
  3. Şarj adaptör kısmını değiştirip deneyiniz. (Hızlı şarj yapabilme özelliği olması gerekiyor)
  4. Bir ihtimal kablo değiştirilip denenebilir. Ama pek zannetmiyoruz.
  5. Yüklü dahili veya harici uygulamalardan kaynaklı sıkıntı çıkabilir.
  6. Gelen uygulama veya Android güncellemesiyle görülebilir.
  7. Pil’ in ömrü kısalmış veya bitmek üzere olabilir.
  8. Adaptörde kısmı sıkıntı çıkabilir. Örnek parçalardan biri veya bir kaçı hafif yanık ve zar zor görevini yerine getirebilir.

Yazılıma zarar verecek etkenlerin başında yeni çıkan sürümler, güncelleme yamaları, 3. parti yazılımlar ve virüs faktörü olabiliyor. 

Hızlı şarj çözümü

Yukarıdaki sıralamadakileri analiz ederek bir çözüm noktası kendinizce bulabilirsiniz. En az zararı olacaklardan başlamanızı öneriyoruz.

  1. Güncellemeyle başlayan cihazlarda fabrika ayarına veya hard resete yönelilebilir.
  2. Kablo ve adaptör testi yapılması şart. Başka bir başlıkla deneyiniz ve kullanılan başlığın veri değerlerinin yaklaşık veya aynı olmasına dikkat ediniz.
  3. Son zamanlarda hangi uygulamaları kurduysanız bunları teker teker kaldırılırken test edilmesi gerekir.
  4. Pil sağlığının test edilmesi gerekmekte. Bunun için Samsung Members uygulamasının kullanılması gerekmekte. Çok sayıda test için denenebilir. İşlem için ‘Alt köşede yer alan Yardım alın’ ve devamında “İnteraktif kontroller” ve Pil ile devam ediniz. Daha geniş açıklamanın yer aldığı Samsung Members nedir yazımızı inceleyiniz.
  5. En son yapılacak cihazı sıfırlamak olacak.
  6. Sizin yapacaklarını bunlarla sınırlı ve sonrasında servise yönelmeniz gerekmekte. Cihaz teknik serviste işlem görecekse şarj aletininde gönderilmesi şart diyebilirler.

Garantisi devam eden ürünlerin, yetkili servisin dışında başka yerlerde onarım işleminin yapılmaması gerekiyor. Kullanıcıyla alakalı durumlarda garanti kalkmış veya bitmiş ise güvenilir yerlerde kontrol ettirilebilir.

Samsung hızlı şarj arada bir olmuyor


Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2020, 01:01

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak