Samsung telefonda ekran görüntüsü alma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung telefonunuzun ekran görüntülerini başkaları ile paylaşmak istediğinizde ekranınızın anlık görüntüsünü nasıl alabileceğinizi bu haberimizde sizlere anlatacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonlarda bazen ekran görüntümüzü başka kişilerle paylaşma ihtiyacımız olabilir. Bu ihtiyaç hasıl olduğunda android telefonda ekran görüntüsünü nasıl alabileceğinizi bu makalemizde sizlere anlatacağız. Ekran görüntüsü genellikle uygulama geliştiricileri, çevrim içi makale yazarlar ve oyun kullanıcıları tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır.

Peki bu kadar yaygın kullanılan bir özelliği bizler nasıl kullanabiliriz ? Aslına bakarsanız android telefonlarda ekran görüntüsünü almak çok kolaydır. Birazdan Samsung modellerinde ekran görüntüsünün nasıl alınacağını sizlere anlatacağız. Screenshot klasöründe yer alan resimleri istediğiniz kişilerle paylaşabilir istediğin,iz yerde kullanabilirsiniz. 

Samsung telefonda ekran görüntüsü alma

İlk olarak ekran görüntüsünü almanın genel bir yolunu sizlerle paylaşalım ardından farklı alım yöntemlerini sizlerle paylaşalım. Ekran görüntüsünü yakalamak için Ses azaltma tuşu ve Güç (Power) tuşuna basmanız gerekmektedir. Ekran görüntüsünü aldığınızda ise genellikle ekranda bir yanma sönme olacak ve kamera sesi gelecektir. Bunları gördüğünüzde ekranınızın görüntüsünü başarıyla almış olacaksınız.

Samsung telefonlarda ekran görüntüsü almak için aslına bakarsanız birden fazla yöntem bulunmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung ekran görüntüsünü alma adımları

Fiziksel home tuşu olan modeller: Fiziksel home tuşu olan modellerde ekran görüntüsünü Home + Güç tuşlarına basarak alabilirsiniz.

Fiziksel home tuşu olmayan modeller: Fiziksel home tuşu olmayan Samsung modellerinde ise Ses kısma ve Güç tuşlarına birlikte basarak ekran görüntüsünü alabilirsiniz.

S Pen kalem ile ekran görüntüsü alma:  S Pen kalem ile ekran görüntüsünü almak çok koladır. Galaxy Note serilerinde bulunan bu kalemi çıkardığınızda ekran notunu seçerek ekranınızın görüntüsünü alabilirsiniz.

El hareketiyle ekran görüntüsünü alma: El hareketiyle ekran görüntüsü alma genellikle üst düzey Samsung modellerinde bulunmaktadır. Ekranı elinizin kenarıyla kaydırarak ekran resmini alabilirsiniz. Bu özelliği telefonunuzda açabilmek için Ayarlar> Hareket bölümünden “yakalamak için Palm kaydırma” özelliğini aktif ediniz. Aşağıdaki resimde bu yöntem gösterilmiştir.

Samsung telefonda ekran görüntüsü alma


Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2017, 00:14

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak