Samsung telefonda garanti problemi! (Knox Warranty Void – Knox sayacını sıfırlama)

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Samsung kullanıcılar, özellikle Knox servisinin devreye girmesiyle birlikte Samsung telefonlarda yaşanan garanti probleminden muzdarip. Efuse – Knox sayacı nasıl sıfırlanır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünya’nın en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda olan Samsung‘un, kullanıcıları için sağladığı servislerde sorunlar yaşanıyor. Yazımızda Samsung Knox nedir ve nasıl sıfırlanır ele alacağız. 

Daha çok akıllı telefon satmak, listelerde en büyük akıllı telefon üreticisi haline gelmek bazen en iyi olduğunuz anlamına gelmez. Öyle ki, bahsi geçen ürün günlük hayatımızda kullandığımız en önemli araç haline geçmişse, oluşabilecek sorunlara karşı sunulan garanti hizmetinin kalitesi en önemli sorunların başında yer almakta.

Akıllı telefon devi Samsung, son dönemde aktif hale getirdiği ve yeni akıllı telefon modellerinin hepsinde yer alan Knox servisiyle kullanıcıları bezdirmiş durumda. Knox‘un aktif edilmesiyle bir çok kullanıcının en ufak bir işlemde garantilerinin iptal olması, bazılarının güncelleme alamaması ve hatta bazı Samsung servislerinin dahi kullanılamaması gibi ciddi sorunlar giderek artmaya devam ediyor. Bir güvenlik önlemi olarak Samsung’un geliştirdiği Knox, bir taraftan kullanıcıların güvenliğini koruma amacıyla olduğunu iddia etse de, aslında durumun Samsung’un kendini koruma altına almak istemesi olduğu yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Samsung garanti sorunu

Açık kaynak kodlu Android işletim sisteminin tüm nimetlerinden faydalanmak isteyen deneyimli Android kullanıcıları, “orijinal Samsung ROM‘u dahi olsa bile” herhangi bir ROM yükleme, ROOT yapma veya diğer işlemlerin yapılması durumunda, Samsung Knox güvenlik sistemi bir daha aktif olmamak üzere kapanıyor ve telefonun garantisi ilelebet iptal oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung telefonda garanti problemi

Garantinin iptal olduğunu Bootloader’da normalde Knox warranty void: 0x0 olarak gözüken ibarenin Knox warranty void: 0x1 şekline dönüşmesiyle anlayan kullanıcılar, “0x1” sayacını tekrar “0x0” haline getirmek için tüm yöntemleri deneseler de artık nafile. Bu hale gelen bir Samsung telefonu bir daha asla garanti kapsamına giremiyor.

samsung knox sayacı

Knox sayacı nasıl sıfırlanır?

Bu durumdan kurtulmak için tekrar orijinal ROM yüklemek işe yaramıyor. Tekrar Knox aktif edilmiş bir ROM yüklemek işe yaramıyor. Diğer unsigned veya modifiye dilmiş ROM’ların yüklenmesi işe yaramıyor. Samsung çok net bir şekilde bu konuda geri dönüşün olmadığını açıkladı. Ayrıca ünlü geliştirici grubu Chainfire da sayacın sıfırlanmasının mümkün olmadığını duyurdu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung Knox garanti çözümü

Bu problemin çözümü için sebeple üç seçeneğimiz var. 

1. Garantinin iptal olmasına razı olacağız.
2. Cihazda yazılımsal sorun oluşmuş olsa dahi ROM yüklemeyecek veya ROOT yapmayacağız.
3. Bir daha Samsung akıllı telefon almayacağız.

Siz hangi seçeneği seçiyorsunuz?


Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 17:48

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.