Samsung ters çentikli ekran patenti

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Samsung ters çentik ekran patenti aldığını biliyor musunuz? Tasarımsal olarak pek şık durmayan yeni çentik tasarımı bir fikirden öteye geçmeyecek gibi duruyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Akıllı cihazlarda çentik oldukça popüler bir hale dönüştü. Samsung ise delikli ekranı ya da kamera alanını kapsayan çentiği tercih ediyor. Samsung 2020′ de Galaxy S11′ i tanıtacak ve ekranı daha ileri seviyeye taşıyacağı bekleniyor.

Şirket sanırım 2018′ de başvurduğu bir patent yeni gündeme geldi. Daha doğrusu önem arz etti. Patentte yeni bir çentik tasarımına geçileceği görülüyor. Ekran boyutunun daha geniş olması için yeni bir tasarım ortaya çıkıyor.

Ekranın boyutunun artacağı yeni çentik ekranın üstünde yer alacak. Tabi şu an bir iddia olarak gündeme düştü. Bu şekilde bir tasarım nasıl duracak pek güzel görüntü oluşrutacağı düşünülmüyor.

Bazı üreticiler ekrandaki çentiğe Xiaomi şirketinin Mi 9T’ de oldğu gibi çözüm getirdiler. Samsung’ un hoparlör, kamera ve bazı parçaları yeni çentikte yer verdiği görülmekte. Tabi o kadar patent almalarına rağmen bunlardan bazılarını kullandıkları her zaman bilinmekte. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yeni çentik tasarımı belkide sadece fikir olarak ortaya çıktı. Şu an için hayata geçirileceği beklenmiyor.

Samsung ters çentikli ekran patenti


Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2019, 14:06

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir