Samsung üçgen simgesi nedir nasıl kaldırılır

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Samsung telefonda üçgen simgesi nedir ve saatin orada neden çıkıyor diyenlerin çoğu Galaxy S5 S6 S7 gibi modelleri kullananlar. Güncellemeden sonra yukarı sağ üstte üçgen işareti çıktı ve üçgen simgesini kaldırma çözümü yazıda.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bazı Samsung Galaxy telefonlarda Android güncellemesinden sonra yukarıda sağ üst tarafta üçgen simgesi çıktı. Üçgen simgesini kaldıramıyorum çözümü nedir diyen bazı arkadaşlarımız için bu yazımızı hazırladık. Bu simge güncellemeden sonra çıkmasının nedeni bir özelliğin açık hale gelmesi. Tabi tüm telefolarda bu açık olmayabiliyor. Galaxy S serisi, A serisi ve Note serilerinin bazı modellerinde ortaya çıktı. Huawei veya LG gibi başka telefonlarda da farklı simge halinde görülebiliyor. 

Resimli anlatımda Ultra veri tasarrufu nasıl kapatılır anlatmaya çalıştık. Eğer sizde bu şekilde bir seçenek yoksa veri tasarrufu şeklinde arayınız.

Samsung üstte çıkan üçgen simgesi nedir?

Telefonda çıkan üçgen simgesi nedir ne işe yarıyor diye merak edenler olduğu gibi umursamayanlarda oluyor. Acaba bu simge bir yönlendirme mi, internetle ilgili mi veya telefonda şebeke sorunu mu gibi soranlar oluyordur. Bu simge veri tasarrufu simgesidir. Üçgen iconu bu özelliğin açık olduğunu gösterir. Genelde manuel açılan bu seçeneği ya yanlışlıkla açılır veya güncellemeden sonra görülür. www.andronova.net

telefonda üçgen simgesi gitmiyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung üçgen işaretini kaldırma

Samsung üçgen simgesini kaldırma yani veri tasarrufu seçeneğini kapatmak için aşağıdaki yolu izleyiniz. Bazı modellerde Android sürümü farklılığından dolayı seçenek farklı bir yerde olabilir.

Bazı telefonlarda ayarlar kısmında bulunuyor. Yeni Samsung Galaxy modellerinde ise genelde ayarlardaki cihaz bakımında yapılır. Adımları aşağıdan takip ederek üçgen simgesini kapatmak çok kolay olacak. Ama yeni modellerde el içerisinde yukarı aşağı ok simgeleri şeklinde çıkmakta. Avuç içerisinde ok simgeleri kapatma adımlarını resimli olarak göstereceğiz.

  1. İsterseniz parmağınızla telefonun ekranından yukarıdan aşağı doğru kaydırın. Wifi ve ses simgeleri bölümü çıktıysa, bir daha aynı işlemi yapınız. Yani tekrar yukarıdan aşağıya doğru ekranı kaydırın. Seçeneklerin tümü açılacak. Açılan seçeneklerin diğer seçeneklerini görmek için ekranın sağından sola doğru parmağınızla kaydırın. İşte ultra veri tasarrufu kısayolu çıkacak. Buradan veri tasarrufunu kapatma işlemini yapabilirsiniz.
  2. Diğer bşr bölümde ayarlardan işlem yapılması.
  • Ayarlara girip “Cihaz bakımı” yazısına dokunalum.
  • Sağ alt kısımdan “Ultra veri tasarrufu” seçeneğine girelim.
  • Açık olan yazının yan kısmındaki butonun üstüne dokunun. Artık ultra veri tasarrufu kapatılmış olacak.

Samsung üçgen simgesi nedir nasıl kaldırılırSamsung üstte çıkan üçgen simgesi nedirSamsung üçgen işaretini kaldırmaSamsung avuç içerisinde ok simgesi nedirSamsung avuç içerisinde ok işaretleriSamsung ultra veri tasarrufu nasıl kapatılır

Telefondan üçgen simgesini kaldırma veya telefondan avuç içierisinde ok simgesini kaldırma nasıl yapılır cevabını ve çözümünü bu yazıda kesin bulacaksınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eski Samsung Galaxy modellerinde üçgen simgesi görüntüsü! Söylediğimiz işlemleri yapıp deneyiniz. Üçgen simgesi kalkmıyor veya gitmiyor ise telefon modeliyle yorum bırakınız.

 üçgen simgesi görüntüsü!

Üçgen simgesi Note, Galaxy S4, Galaxy S5 ve Galaxy S6 telefonlarda daha sık görülmekte. Çözümde anlattığımız telefon modeliyse Galaxy J7 Pro. Prime ve diğer yeni J serilerinde aynı bölümden yapılıyor.


Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2020, 16:37

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.