Sata hard disk SSD aktarma kopyalama işlemi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Disk klonlama nedir ve SSD nasıl geçilir sorusuna başlıklarla yanıt vermek istedik. Bir sata hard diski SSD' e taşımak için yapılacak işlemlere videolardan bakınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Disk ile ilgili ilk sorulacak soruların başında disk klonlama nedir? Sorusu gelir. İsminden de anlaşılacağı gibi disk klonlama, kopya etme anlamını taşır. Diski klonlayarak bir diskte bulunan verileri, başka bir diske aktarma işlemi yapılmış olur. Klonlama yapıldıktan sonra eski disk ile yeni diskin birbirinden farkı yoktur. Burada istenen şey, verilerin yer değiştirme işleminin yapılmış olmasıdır. Eski disk içinde bulunan programlardan kayıtlara kadar pek çok veri aktarımı yapılabilir.

Klonlama yapılınca ne oluyor? 

Disk klonlama yapılınca hem verilerin yedeği alınmış olur hem de istenirse yeni diske veriler geçirilmiş olur. Klonlama işlemi ile bilgisayarın ayarlarında herhangi bir değişiklik olmaz. Kopyalama işlemine benzer nitelikler taşır. Yeni diski de bilgisayarınıza takabilir ve istediğiniz şekilde kullanmaya devam etme şansınız olur. Eski diski nasıl kullanıyorsanız yeni diski de aynı şekilde kullanırsınız.

Disk klonlama ne zaman kullanılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Disk klonlama yeni diske en baştan program kurma zahmetinden kurtulmak amacı ile yapılabilir. Birden fazla benzer model bilgisayarların içinden bir tanesi seçilerek programlar kurulabilir. Böylece tek tek uğraşılmaz ve diğer bilgisayarın diski klonlanmış olur. Hızlı yapılabilen bir işlem olması dolayısı ile ne zaman istenirse kolaylıkla yapılabilir. On dakika gibi bir zamanda 500 gb disk klonlanabilir. Eğer ram belleği fazla olan bir bilgisayar kullanılırsa klonlama hızı da artar.

SSD / HDD hard diski SSD aktarma

HDD diskten SSD’ye geçiş veya SSD diski SSD’ e aktarma gibi sorularda önemli olan birde Windows işletim sistemi nasıl aktarılacağı. Standart taşımalarda veri aktarımında pek sorun olmaz. Ama Windows kopyalama işlemi önem arz edebiliyor. Bu daha çok şirketlerde diyebiliriz. Kurulan programlar ve veriler önem arz etmekte.

Disk kopyalama programları

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Macrium Reflect
  • Minitool Partition Wizard
  • EaseUS Disk Copy
  • AOMEI Backupper

Kopyalama programlardan bazıları ücretsiz bazıları ücretli olmakta. Kısmı olarak tam özelliklerini kullanmadan parasız sunulan yazılımlarda yer alıyor.

Diskten diske kopyalama işleminde her hangi bir şeyle uğraşmamanızı öneriyoruz. Veri kayıplarının olmaması için her zaman işlemlerden sonra detaylı kontrol edilmesini öneriyoruz.

Sata hard disk SSD aktarma kopyalama işlemiSSD / HDD hard diski SSD aktarmaDisk kopyalama programları

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.