Windows 10' da ücretsiz geçiş hakkı mı var

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bilgisayarınızın sistemini Windows 10' a ücretsiz yükseltmek istiyorsanız bu aralar iddialara göre geçiş imkanı veriliyor. Bunun için yükseltme aracından faydalanabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Microsoft ücretsiz Windows 10 geçişin önünü bir daha mı açtı soruları internette dolaşıyor. Bir zamanlar geçiş için belli zaman aralığı içerisinde geçilmesi gerektiği bilgisi yer alıyordu ve çok sayıda kullanıcı ücretsiz geçiş hakkından yararlandı. Şimdide bazı söylentilere göre yine Microsoft’ un geçillerde herhangi bir ücret talep etmediği yönünde. Bu durumla biz yazın denk gelmiştik. Lisanslı Windows 7 bilgisayarı Windows 10′ a yükselttik ve bizden lisans istemedi. Aktivasyon alanından kontrol ettiğimizde mevcut lisans key’ i aktif şekilde yer alıyordu.

Bilgilendirmeye başlamadan önce belki şöyle bir soru gelebilir diye şimdiden yanıtlayalım dedim. Crack yani korsan lisans gibi işlemler yapılan bilgisayarlarda bu durum mümkün mü diye merak edenler için, şirketin sanırım 2016 yılında geçişleri açtığında böyle bir durum vardı. Şu an aynı şekilde midir bilemiyoruz ama test edilebilir. 

Yükseltme işlemi için yapacaklarınız:

  • Yükseltme aracını bu https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209 bağlantıdan indirin.
  • Çalıştırdığınızda CD ya da flash disk seçili şekilde işlemi başlatın.
  • Kurulum dosyaları diske atılacak ve bu işlem çok uzun sürmeyecek. 
  • PC’ nin açılışını USB olarak seçiniz. (Setup / Bios ekranından ya da açılışta f kısa tuşlarından)
  • Disk okundu ise yükseltme seçenekleri açılacak. İster yükseltme ister sıfırdan kurulumla devam edilebilir. 

Sistemin tamamen hazır olması tahmini maximum 1-2 saati bulabilir. Hata ekranıyla karşılaşanların alınan kodla Google’ dan araştırmasını öneririz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İşlemlerden önce önemli verilerin harici bir diske atılmasını öneririz. Kurulum tamamlandığında denetim masasından sistem veya bilgisayarım adlı simgeye sağ tıklayarak özellikle üzerinden etkinleştirildi yazısını görebilirsiniz. 

Windows 10' da ücretsiz geçiş hakkı mı var


Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2020, 20:08

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.